Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.02.2012 12:31 - Защо Нова Загора?
Автор: therainss Категория: Регионални   
Прочетен: 3951 Коментари: 2 Гласове:
9

Последна промяна: 16.02.2012 17:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Дори в скапани дни като 14 февруари, когато всички наоколо така греят, понесли цветя и плюшени сърца, обясняващи се в любов и представящи си онова дебелогъзо копеленце с крилца, което хвърчи наляво-надясно и забива гнусните си стрелички по хората с такъв противно приветлив ентусиазъм, че на всеки нормален човек му идва да го ритне с кубинка в зъбите... та дори в такива скапани дни е хубаво да се зареждаме с положителна енергия по някакъв начин... На мен ми я дават спомените и очакванията за едни дребни, понякога дори редки моменти, които могат да се случат, грубо казано, единствено и само в Новозагорско и дават отговор на въпроса защо си заслужава човек да живее тук. Или поне защо аз живея тук.

"Каменица"-та  на "Прасковата" - Точно тази бира и точно на това място. Не знам по каква причина, но в често променящата се обстановка на заведението, там пенливата пловдивска продукция си остава особено вкусна...
image
С "Каменица"  до сърцето на любимото заведение

Съдиево - Каквото и да се случи с живота ми, там винаги ще има един дом, който ме очаква и където се чувствам на мястото си. Така, както никъде другаде.
image
В Съдиево си е в Съдиево. Ако щеш... :)

Запоите на брега на Жребчево - Сред разпънати палатки, лагерен огън и винаги с най-добрата възможна компания, която си способен да събереш в този момент. Да, вярно е, че може да си от всеки край на България и пак да идеш на този язовир, но е друго, когато ти е на 5 крачки от задника. А там наистина всяка секунда е супер.
image
На брега на Жребчево всяка секунда е страхотна

Басейна през лятото - Да, гнусна чалга, до болка познати физиономии, ежеседмични сбивания и т.н., но поне веднъж (често многократно повече) през лятото по някакъв начин ставаш част от тази обстановка и не се оплакваш от преживяното. Отдавна мястото се е превърнало в част от атмосферата и духа на града (и общината като цяло) и това е някак напълно естествен процес.

Карановската могила - Може и нито веднъж да не си я посещавал лично, но това е вечният отговор на въпроса "С какви културно-исторически ценности може да се похвали Нова Загора?". Ами с един от най-известните археологически обекти в света, благодарение на който е създадена система, която е еталон в науката, малко ли е?! Пък и не е само това, но нека да не се увличаме...

Да се бъзикаш с напусналите този край - Като изключим редовните студенти, които нямат друг избор, всички останали можеш да ги съсипеш от яд, ако решиш. Ей така, щото са се случили редица готини неща в тяхно отсъствие (а уж живеят на по-яко място сега), ама те са си виновни - кой ги е карал да се махат?! На мен лично любимата ми мишена са новоизлюпените търновци, към чието изселване в оня край питая особена любов.

Никой не може да те изненада - Малко сме, нагъсто сме и си знаем и пръдните, и парфюмите. Знаеш всичко за всеки и на кого в какъв момент би могъл да разчиташ, както и на кого да не се доверяваш никога за нищо (или в определени ситуации). Лошото е, че и останалите, общо взето, знаят същите неща за теб, ама то пълно щастие няма.
image
Знаем се един друг...

Хората, които винаги се връщат - Дори да не се видите с години, рано или късно животът ще ви срещне тук. Защото е родното ви място и няма как, дори много рядко и по замалко, всеки един от онези, с които сте израсли заедно, да не се връща. Което е повод за нови преживявания и съответно спомени, а тези мигове са ценни, дори понякога да са на косъм от завършек в реанимацията. А когато се окажете всички заедно по някаква случайност - леле-мале!!!
image
Завръщат се... рано или късно, рядко или често, за дълго или за кратко...

Просто защото дървото има корени - И който не се е отдръпвал от тях по-продължително, не знае каква носталгия наистина може да съществува. Лично аз и едно приятелче веднъж буквално целувахме земята, когато стъпихме на родната новозагорска почва.




Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mominasylza - Я!!!яяяя. заралийче...
14.02.2012 19:43
ей че сте УБви Орицааааа.... с ръка на сърцето го казвам....не че няма и мър...да де други орица сред вас,ама те и братя Диневи са убави....и още некои и друг заралия...Айде нема да Фаля много ,щото ще пораснат ушетата... много си малък на годинки,инаЧЕ ВИКАМ С ЦЕЛО ГЪРЛО –ИСКааааааМ....да, вземам те!и ЗНАЕШ ЛИ ЩО–МИ ПРАВИЛНО ПИШЕШ, НЕ ПРАВИ ПРАВОПИСНИ ГРЕШКИ, ИМАШ ДОБЪР СТИЛ НА ПИСАНЕ...и ме развесели така,че се смях с глас.... ама вие май всичките заралийчета сте такива... готин си чедо, май ще влизам често тука , само да пишеш... веднага си те слагам във любими...
цитирай
2. therainss - сълзичкее :Р :Р :Р
15.02.2012 09:15
Заралии са старозагорците (пък аз не живея в града Нова Загора, а в споменатото Съдиево) :)
А братя Диневи са си наистина готини :Р
Благодаря за готиния коментар!
цитирай
3. pevetsa - Привет готин, то направо да съжали ...
23.02.2012 14:51
Привет готин, то направо да съжали човек че не е от Новата Загора ...
Че хубави хора ражда е факт, че знаят как да се веселят, няма и съмнение, а за парфюмите, оттук се усещат :)))))
Поздрави от Русееееее !
цитирай
4. therainss - Алекс, приятелю
24.02.2012 11:09
Има мнозина, които съжаляват, че са от Нова Загора. Но обратен случай за пръв път виждам :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: therainss
Категория: Забавление
Прочетен: 970165
Постинги: 351
Коментари: 1365
Гласове: 1690
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930