Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.07.2012 18:54 - Така е справедливо
Автор: therainss Категория: Политика   
Прочетен: 1362 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 09.08.2012 21:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Ако Десислава Атанасова продължи да прилага методите на "тежката артилерия", както тя си ги разбира, очаквам в най-скоро време пациентите да бъдат задължени да си плащат и за и спешната медицинска помощ. Засега обаче опряхме дотам да нямаш право да сключваш сделки за автомобили или за недвижими имоти, ако имаш пропуски в плащането на здравните си осигуровки. "Щом имаш пари за кола, ще имаш и за здравни осигуровки", е желязната логика на министърката. Депутатие я подкрепиха и гласуваха за промените. 
Питам се защо само дотам, обаче. Некоректните платци трябва да бъдат ограничавани и от закупуване на хляб, да им бъдат спрени тока и водата, да не им бъде даден никакъв шанс за отопление през зимата и да бъдат лишени от правото да ползват таксиметрови услуги и градски транспорт (макар че последно май не е много назидателно, по-скоро обратното). 
Така е справедливо, обаче... винаги има едно голямо (лай)НО. Ако безраборен човек без никакви източници на приходи (не всички са на борсата) притежава автомобил или имот (я придобит по наследство, я купен в миналото, това не е толкова важно), реши да го продаде, за да си оправи натрупаните борчове (каквито неминуемо всеки безработен у нас има), включително здравните вноски, то тази разпоредба не му дава правото да извърши това. Ще му осигури ли в такъв случай държавата работа (защото не може да имаш някакви претенции, ако не си осигурил условия те да бъдат възможни за удовлетворяване)?
И още нещо. Нека държавата го наложи тоя закон, ще го преглътнем и даже някои от нас ще намерят сили да извикат: "Осанна, г-жо министър"! Но за да е справедливо, в такъв случай и самата държава в лицето на президенството, парламента, министерски съвет и Бойко Борисов (той е отделна институция, най-висшата, разбира се) също да няма право да придобива, продава или отдава под наем автомобили, самолети и имоти, докато в рамките на страната, която управляват, има и един случай на дете или млад човек, който се нуждае от спешна, много скъпоструваща лекарска помощ, за да живее и да се развива, а не получава и една стотинка помощ от властта. А такива са стотици, ако не и хиляди. Защото пари за тая работа има. Сигурен съм, щом има пари за хеликоптери, с които премиера лети за внезапни проверки из разни кътчета на страната, щом има средства за гориво за автомобилите, с които за прерязването на една лента всеки път средно по 5-6 министъра, един техен председател и отвреме-навреме един държавен глава пропътуват стотици километри из България. Защото за официалното откриване на обществена тоалетна във Видин присъствието им е точно толкова важно, колкото и за ЛОТ не знам кой си на АМ не знам коя си. 
Честно казано, подозирам какъв клакьорски "шит" може да последва. И хич не ми се влиза в тъпи спорове колко са полезни магистралите и как злокачествените заболявания на децата нямат нищо общо със здравните осигуровки, но то блогърството носи своите рискове, к"во да правиш... 






Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: therainss
Категория: Забавление
Прочетен: 970298
Постинги: 351
Коментари: 1365
Гласове: 1690
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930