Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.07.2012 16:03 - Не е лесно...
Автор: therainss Категория: Политика   
Прочетен: 5757 Коментари: 21 Гласове:
4

Последна промяна: 13.07.2012 10:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 „Да бъдеш гербер не е лесно”, се пее в новото произведение, посветено на управляващата партия, по текст на Иван Тенев. Изпълнява го младата певица Соня Иванова, която явно се надява да предизвика някаква сензация, но всъщност да възпееш ГЕРБ вече се превърна в толкова банално действие, та чак и много от симпатизантите на политическата формация сигурно не приемат особено радушно тая работа. Нищо, че клипът е заснет край Бистрица, любимото селище на Бойко Борисов, където е седалището на футболния му клуб „Тигрите”.  
"O, достолепни генерале, поведи ни,
 ний вярваме във твоя свят обет"
(„…мисля да се самоубия всеки момент”, изгъбарка се веднъж Венци Мицов и обра аплодисментите на сума ти форумци), написа преди около две години и половина русенската поетеса Венета Бакалова, а после го „изчурулика” към 15 000 пъти пред радиа, вестници, телевизии (една от националните май отдели 6-7 минути от новинарската си емисия по повод стиха).                                                                        После иначе наистина великият композитор Митко Щерев „написа” мелодия, по която бе създаден официалният химн на партията, възпяващ я като „евронадежда, с която изгрява светлина”. Тя музиката не е лоша – маршова и тържествена, ама сме я чували в изпълнение на Андреа Бочели много години преди това. Нищо, че един от приоритетите в своята работа, които изтъква ГЕРБ, е борбата с интелектуалната кражба.                                                                            
Но в едно сигурно е права гореспомената певица – да бъдеш гербер не е лесно. Още по-трудно е да си живущ в България, може би трябва всички да направим по една ода за това. Например колко е хубаво някои от уроците по история да претърпят метаморфози и вероятно съкращения, за да се вмести в програмата на учениците от 11 клас разделът за съвременна България, в който главни персонажи ще бъдат Бойко Борисов, Кристалина Георгиева и Росен Плевнелиев (за по-обективно все пак ще срещнем и имената на Симеон Сакскобургготски, Сергей Станишев, а управлението на Жан Виденов щяло да бъде обособено в урок, наречен „Крахът на БСП във властта”, по уверенията на образователния министър Сергей Игнатов).                        
 Интересно ми е дали ще включат в уроците и броя прерязани от премиера ленти, но така ежедневно ще трябва да печатат нови издания, защото тази информация се актуализира постоянно. А всъщност това е нещото, с което май най-много държи да бъде запомнена историческата (вече официално) личност, оглавяваща нашето правителство. А дали ще срещнем в учебниците и името на министъра на културата Вежди Рашидов, който като истински скулптор не се сдържа да не спомене, че във всяка нормална държава досега биха издигнали паметник на премиер като Борисов?! Чак следващата учебна година ще видим, тъй като Сергей Игнатов запазва мълчание, когато някои трезвомислещи го съветват текстовете за съвременна България да бъдат качени на сайта на министерството и да се направи обществен дебат по темата, преди да бъдат вкарани в учебната програма.                                                                                
Прилагам клипа на песента, за което се извинявам дълбоко, но се налага за тези, които не са запознати, в името на обективността





Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. dreamingtillmadness - Историята е факт
12.07.2012 16:28
Историята е нещо, неотменимо, както каза една безименна за мен г-жа(паметливостта не е моята черта): Всичко от този момент назад е история. Какво по хубаво от това, учениците да знаят какво се случва днес,сега? Да се подбуди интереса им, за да могат да вземат активна роля в обществото, а не неуки да обикалят публичните домове цитирайки АЗИС, а не нещо по-така... Ако мислим като един млад човек- историята е скучна, защото на никого е ненужа(неподкрепям това мнение),минала,отлетяла, но това което става днес- то буди интерес.Защо, когато учените химици открият някое ново съединение-примерно- не се чака да отлежи, а веднага се помества в учебниците по химия?Мисля че е важно да се знае какво става днес и сега, да се даде реална представа заслучващото се. А колкото до лентичките на г-н Министъра: Драги ,авторе, както ние читателите се опитваме да четем между редовете, които си написал, така и ти се помъчи да видиш какво има зад лентата срязана от поразителната ръка на властта.Трябва да се радваме, че се прави нещо и да се опитваме да направим и поправим това, което не ни харесва, вместо да плуем и критикуваме.Пък може идвете!Защото не тези, които критикуват променят Света, а тези, които се опитват да го променят!
цитирай
2. detronator - Големите тигри от Бистрица
12.07.2012 16:45
)))))
цитирай
3. therainss - Коментар номер 1 доказва, че...
12.07.2012 17:10
...всяка проява на чувство за хумор спрямо поведението на премиера веднага бива приемана като оплюване от страна на последователите му ;) така е то, гузен негонен бяга ;) Виждам какво стои зад лентичките, но също така и знам, че то не е заслуга само и единствено на Борисов, както той се опитва да преиначи в общественото пространство ;)
цитирай
4. kikowsky - Тъпчо. Ако целта е да знаят какво се ...
12.07.2012 17:12
Тъпчо. Ако целта е да знаят какво се случва днес, сега, да четат вестници. Учебниците по история са за друго. И не е ненужна историята ли? Защото била отлетяла? Върху историята трябва да се мисли, защото произхождаме от нея. Направо съм възмутен от долнопробния ти коментар.
Към коментар 1
цитирай
5. therainss - А що се отнася до учебниците по история...
12.07.2012 17:14
...тя затова е история - съвременниците на дадени събития може да ги коментират в часовете по "Свят и личност", да речем, или дори в час на класа, или най-добре да се обособи някакъв СИП с ново име, чиято цел да бъде точно такава :Р А историята не е скучна. и тя, като всеки един предмет, зависи колкото от собствената си материя, така и от персоната на дадения преподавател. Част от задълженията на учителите са да грабват интереса на учениците си :)
цитирай
6. therainss - Kikowsky...
12.07.2012 17:16
Изцяло съм съгласен с твоя коментар, макар че няма нужда от толкова агресивен подход, но и на мен на моменти ми идва такъв, затова те разбирам. В общи линии мнението ти се припокрива с моето :)
цитирай
7. kikowsky - Винаги, когато се защитава несъ...
12.07.2012 17:18
Винаги, когато се защитава несъстоятелна теза и това е породено от някакви лични интереси, се раждат едни такива смехотворни коментари от рода на първия.
Как не го беше срам да напише това?
цитирай
8. therainss - И аз не знам...
12.07.2012 17:24
Има право на мнение човекът, споделя го, то затова са тия форуми. Нали знаеш Волтер: "Не съм съгласен с това, което казваш, но докато съм жив, ще защитавам правото ти да го казваш".
И възползвайки се от това си право и аз самият, се сещам за едно готино понятие, което мернах някъде - гербераст :) За жалост тази особена порода хора е готова каква ли не теза да защитава, стига лидерът й да е безгрешен и политиката на партията му - правилна. Вариант, в който вождът или формацията му са допуснали грешка, просто не съществува :Р И това се отнася за всякакви политически окраски, впрочем, просто гербераст ми звучи добре като описателна дума за такъв тип мислене :D :D :D
цитирай
9. kikowsky - Не си ли гнусят от себе си :D
12.07.2012 17:26
Не си ли гнусят от себе си :D
цитирай
10. therainss - Не знам, те ще кажат :D
12.07.2012 17:32
Но и да се гнусят, от себе си не могат да избягат и привикват, искат или не... По-добре е да не привикват, разбира се, а да мислят малко, но не всеки иска да върши тази дейност :D
цитирай
11. therainss - Към коментатор 1
12.07.2012 17:33
Ще ме разходиш ли по публичните домове, в които обикалят неуки ученици, цитирайки Азис?
цитирай
12. chavdar01 - ВСЯКА СУТРИН СЕ СЪБУЖДАМ С ТАЗИ ПЕСЕН...........
13.07.2012 09:16
И ВЕДНАГА ТИЧАМ В КЕНЕФА!
цитирай
13. muerte - Чувство за хумор в поста ти няма.
13.07.2012 09:27
Има ирония и сарказъм. От една страна песни и творчество за която и да е партия си е тотално безумие и такова слагачество, че както се изрази един колега в офиса - "Те такваз свирка с гълтане не бях виждал скоро!" Но пък от друга страна това си е толкова стара българска традиция, че направо бих я нарекъл изконна. Сега го наричат PR.

Ти си млад и не помниш, но преди 89 -та в уч-щата се учиха и пееха толкова много песни за комунизма, другарите и братския съветски съюз, че има дори книги изписани за тях (за песните!). И когато осмиваш някой, за който има 2 песни и едно стихотворение (толкова ли са?) погледни назад, направи съпоставка и бъди обективен. Ако можеш де.

Лично аз много се смях, когато прочетох за новия хит (дори не съм го слушал, нямам и намерение, защото Nightwish и чалга не ми се връзват), но веднага се сетих за химна на Кремиковци и за още сума ти подобни идиотии. Традиции, кво да прайш.

П. п. За историята - и вчера е история. И турското робство е история, и откриването на Голямата Косматка е история. Няма лошо да се знае. Въпроса е в интерпретацията. Там вече може да се спори, но уви - пак се политизира. Българи - кво да прайш!

цитирай
14. socialismus - Портретът Му ли ви дразни? ;)
13.07.2012 09:28
Мнението ми е да бъдат включвани в учебниците и съвременни политици, но без внушения чрез оценки или "подходящи" изображения. Кратко и ясно като в "Именника": Сакскобургготски от- до, Станишев от- до, Борисов от... Иначе сме по- некоректни и от водачи на хуните.
цитирай
15. therainss - muerte, socialismus
13.07.2012 10:11
Мен интерпретацията е едно от нещата в тази работа, които ме притесняват най-силно. Дори да са уроци, съдържащи само фактология, пак може да е подбрана фактология.
A иронията и сарказмът няма как да ги владееш, ако нямаш чувство за хумор, това го мисля по принцип, иначе не знам доколко ги владея :)
цитирай
16. muerte - Дразненето идва от друго socialismus .
13.07.2012 10:30
Това което предлагаш е статистика. Историята изисква и оценка. Проблема на всички, които са против, е че оценката ще се прави точно сега, ерго - днешните управляващи ще са хубави, а вчерашните - не. Каето е само по себе си тъпо, защото ако догодина изборите се спечелят от друга партия, ще трябва да пренаписват учебниците. НЕ историята, а учебниците. Защото нали знаеш, че историята такава, каквато я напишат в книгите - писаното остава.
цитирай
17. muerte - Добре де therainss - какво предлагаш?!?
13.07.2012 10:40
Да не се пише нищо ли? Каква е гаранцията, че след 20 г. няма да има избирателност. Естествено, че ще има - ВИНАГИ е имало. Ако не вярвате вземете македонски учебник по история :-).

Според мен трябва да се пише, но обективно, доколкото е във възможностите на авторите. Да, при БСП имаше индексации на пенсии и заплати с по 5% на година, но заменките вървяха с пълна пара, бедни съдии строяха прогимназии по морето, а батко и братко (де да бяха само те) прибираха СТОТИЦИ милиони. Да, при ББ се строи инфраструктура (безспорно полезна и нужна), усвояват се фондове от ЕС, но социалната политика никаква я няма.

Няма перфектни управляващи, така както няма и перфекционизъм по принцип, но трябва да има обективизъм, иначе писането на каквото и да е си е обикновен клиентелизъм, колкото да падне некъв келепир. Ама тоз филм сме го гледали вече и не го щем.
цитирай
18. therainss - Няма да има обективност, муерте
13.07.2012 10:53
Просто виждаш как всичко е политизирано. Това е... А специално ГЕРБ изобщо не допуска, че друга партия някога ще е на власт, тъй че им дреме... Не знам, дано не съм прав, но ми се струва, че ще има върху какво да се поспори относно тези уроци. Впрочем и при Тройната коалиция имаше инфраструктурно градене, просто нямаше такава рекламност, рязане на ленти за всеки клозет и т. н.
цитирай
19. анонимен - Е ти ма умря!
13.07.2012 10:58
Тройна коалиция и градене?!? Я дай пример, че тука се оля вече в политиканстването. Имаше, но за лична сметка. муерте е прав - заменки, проекти, еврофондове, енергийни доовори, но за ЛИЧНА СМЕТКА. То и затова спряха фондовете, а и досега плащаме най-скъпия газ в европа.
цитирай
20. therainss - Хахах
13.07.2012 11:03
Не защитавам Тройната коалиция, далеч съм от това. Но ще ти дам пример, когато си регистриран потребител с позиция :Р
цитирай
21. therainss - Ново 20 :D :D :D
18.07.2012 10:35
Darts news

Скандал избухна между изпълнителката на хита "Гербер" Соня Иванова и автора на текста Иван Тенев. Той е бесен на 19-годишното момиче за това, че на своя глава е променила ключова дума от песента. "Позволи си да смени думата "цвете" с "гербер". Смешно и нелепо е да си прави PR на мой гръб", заяви.

Той обясни, че ако двамата не постигнат консенсус, може да се стигне до съд. Тенев допълни, че е регистрирал текста на песента по Закона за авторското право и промяната му е недопустима.

Светският агент разказа, че преди 15 дни младата изпълнителка отишла при него. "Много харесвам вашето творчество, бихте ли написали песен за мен", помолила го тя. Соня обяснила също, че много харесва цветята и поискала да пее за тях. "Защо не?", казал си Тенев, който винаги бил готов да помогне на млад изпълнител. Авторът обаче решил да се застрахова и направил с изпълнителката писмено споразумение, че песента не може да бъде използвана в изборни кампании.

"Не съм на 20 години, познавам манталитета на такива хора и искам да се застраховам", каза той.

След известно време Тенев бил неприятно изненадан като чул как се изпълнява песента и видял клипа към нея. Тогава тя ми каза: "Голяма работа, сменила съм 2-3 думи", спомни си той. Тенев подозира че замяната на "цвете" с "гербер" е била планира предварително. Това била единствената ревизия на неговия текст. Тенев каза още, че продуцентът на Иванова й се обадил с предложение да се разберат, но той бил непреклонен.

"Има договор, така че ще спра песента", закани се Тенев. Той нямал нищо против ГЕРБ, но не искал името му да се свързва с политиката. През годините имал много предложения от политически партии, но отказвал. "Приятел съм с Бойко Борисов, но не искам да се прави политическа реклама на мой гръб", каза още Тенев. Дартс нюз потърси позицията на младата изпълнителка Соня Иванова по повод обвиненията на Иван Тенев. "Няма да коментирам. В момента се консултирам с адвокат", беше единственият й отговор.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: therainss
Категория: Забавление
Прочетен: 970312
Постинги: 351
Коментари: 1365
Гласове: 1690
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930