Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.03.2010 00:41 - МЕДИЙНИ ГЛУПОСТИ
Автор: therainss Категория: Други   
Прочетен: 921 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 05.03.2010 00:45


Едва ли ще кажа нещо изненадващо, заявявайки, че в повечето Български медии бъка от простотия. Просто по вестници, радиа, телевизии, сайтове и списания човек може да види такива идиотщини, сътворени от псевдожурналисти, че свят да ти се завие! Повечето даже не са такива. И тук не говоря за образование, а за призвание, каквото е преди всичко тази професия. Коментари, лишени от всякаква обективност (всеки кретен с някаква що-годе популярност счита, че може да излива пристрастията си, нападайки неаргументирано политическите опонени на покровителя си), напълно неуместни въпроси в интервютата (като оня, който преди години бе попитал Стоичков...как ще си кръсти кучето, хахаха! И Ицо в типично свой стил му отговори: "Ще го кръстя На майка ти п*тката". Ами да, г-н "журналист", хората, които ще гледат репортажа ти, вероятно се интересуват от футбол и очакват въпроси с такава тематика, не мислиш ли?!) и "разследващи" репортажи тип "Самотна майка продава тоалетна хартия втора употреба на нищо неподозиращи пос*рковци". А най-лошото е, когато в цялата тази помия се набъркат утвърдени и авторитетни лица в бранша, като следните примери:
 ВЕЛИЗАР ЕНЧЕВ - страхотен водещ, който обаче довчера изтъкваше достойнствата на Волен Сидеров, които към днешна дата много умело "преработи" в недостатъци. Вярно, шефа му си промени вижданията спрямо "Атака", но не вярвам Енчев да остане дълго без работа, ако случайно реши да не се съгласи да бъде марионетка и съответно бъде уволнен от телевизията, в която работи. Тук не говорим дори за това, че Волен заслужава още по-лоши неща от оплюването заради подкрепата, която оказава на ГЕРБ. Става дума за етика и морал.
 МАРТИН КАРБОВСКИ - "Мразя Лили - Лили е велика" - тази история е достатъчно известна. Но и друго дразнещо в този иначе талантлив журналист е това, че в интервютата си не спира да задава един и същ въпрос, докато не получи отговора, който предварително си е решил, че трябва да получи. Обижда под общ знаменател - "интелктуалците", "Българите", "шофьорите" и т.н. Не така, господине, това е далеч от понятието "журналистика", но ти едва ли го разбираш!
 НИКИ КЪНЧЕВ  - Меко казано, много добър водещ. Само дето е готов да води всичко, което му предложат, даже по няколко предавания едновременно, с което се натрапва на аудиторията и, колкото и да е приятен, омръзва. Скоро не се е появявал на екран, което не е хубаво, защото е добър, но е крайно време да си едно място, което ще му "прилепне" и да се задържи там. Каквото и да води, добият му рейтинг е сигурен.
 ГЕОРГИ КОРИТАРОВ - Само за последните няколко години Коритаров смени 4-5 пъти местоработата си, свалян е от екран повече от почти всеки друг съвременен журналист и навсякъде се държи по един и същ начин - леко надменен, с прекалено високо самочувствие, държание тип "само аз съм прав, по-умен съм от всички, наличието на всеки друг в моето студио е излишно  ми пречи".

Списъкът не се изчерпва с горезброените. Но засега е достатъчен, мисля.



Тагове:   Медийни,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: therainss
Категория: Забавление
Прочетен: 970073
Постинги: 351
Коментари: 1365
Гласове: 1690
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930