Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.01.2011 23:06 - ТРАГЕДИЯ!!!
Автор: therainss Категория: Лични дневници   
Прочетен: 60622 Коментари: 141 Гласове:
76

Последна промяна: 03.01.2011 23:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
imageПубликувам този материал в знак на съпричастност във връзка с молбата на автора в края на написаното.

Здравейте. Специално направих регистрация в този и множество други форуми, с цел да дам някакъв вид публичност на трагедията сполетяла нашето семейство, вследствие некадърността и алчността на един детски хирург.Става въпрос за момиче на 4 години и 6 месеца- моя първа братовчедка.Ще се опитам да опиша подробно.

Гергана (така е името на детето), беше здраво, весело, жизнерадостно дете. Както всяко друго нормално за възрастта си. Не страдаше от никакви тежки заболявания, които биха довели до тежки усложнения. Напоследък боледуваше по- често от гърло. Поради тази причина бе решено да й бъдат премахнати сливиците чрез операция в УМБАЛ "Царица Йоанна-ИСУЛ-". След, като се посещава исул се попада на "големия" доктор (тази титла е обидна) Маджунов.Той ги посреща с цената от 200 лева и лоши маниери. Това е и цената на човешкия живот в България днес. Операцията бе насрочена за 8 Декември. Ден преди операцията бяха извършени всички нужни изследвания в поликлиниката. Мнението на личната лекарка на детето, бе че изследванията не са добри понеже детето кашля и е с хрема, и че всеки уважаващ себе си хирург ще откаже да оперира и ходенето до ИСУЛ е безполезно. Но при посещението на 8ми сутринта, Маджунов дава обяснение, че операция е абсолютно задължителна. Точните думи са "докато не се направи операция на това дете, то няма да спре да кашля, поневе от сливиците се стича секрет в дробовете му". Неговият коментар към личната лекарка е- " Ако много разбира, досега да го е излекувала". Като оставим настрана махленският му език и цинизъм, се вижда че заради 200 лева е готов да направи рискова операция. В 8 часа на 8ми Декември е извършена операцията с пълна упойка. Резултатът е шевове на местата на сливиците "заради това че са били подути вследствие болестта". Детето е освободено още същия ден, а не както пише в епикризата "на 9ти". На 9ти сутринта, родителите отиват на преглед с детето при Маджунов. Първият въпрос на вратата е " Вие внесохте ли си сумата от 200 лв за избор на екип? Отидете в кафето, купете коли, натурален сок, бонбони за да почерпите екипа провел операцията." Прегледа е махленски и трае буквално секунди. Коментара е че операцията е перфектна. Оттук нататък започват мъките.

Детето постоянно подържа температура и кашля, въпреки уверенията на Маджунов. На 15ти детето започва да повръща кръв и съсиреци през устата и носа си. Веднага е отведена в ИСУЛ. Приема се от дежурен лекар- д-р Йорданов,тоя я прие и препоръча на докторите детето да се свали в операционната и да се презашие, но Маджунов на другият ден казва че е добре и няма нужда от нова оперция, прават се промивки и се слага система. Не се провежда кръвопреливане. Детето е прието за 1 нощ. На сутринта минава визитация. Завеждащият отделение, след като прочита картоните, пита кой доктор е отговорен за детето. Маджунов отговаря че е той. Следва разговор "- Маджунов, погледни си пациентката.". Отговорът е " добре е, да бъде изписана". Отговорът му, може би е продиктуван от липсата на финансов стимул от страна на родителите.Дори успява да твърди, че детето трябва да започне да яде твърда храна, понеже е по- добре. Естествено, детето е изписано с рецепта за антибиотик " Оспамокс" и се прибира вкъщи. До последният ден, детето не спира да се оплаква от болка в дясната част, където се е намирала сливицата й. Отново е водена при личен лекар, на 23ти Декември. Мнението на доктора е , че детето не е добре и трябва да бъде заведена в ИСУЛ. Забелязан е съсирек на дясната сливица. След като се прибират от поликлиниката, детето отново започва да повръща кръв и съсиреци и към 15 часа е откарана в ИСУЛ. Детето все още е контактно и се държи нормално. Отново се правят изследвания, като преди  това се разтакават, понеже в бързината, майката е забравила личната си карта. Като се разрешава въпроса за самоличността на родителя, който докторите са свикнали да виждат последните дни, детето се поставя на системи. Отново няма кръвопреливане. Хемоглобина е изключително нисък. Между 20:30 и 21:00, детето отново повръща локви кръв и колабира. След неуспешни опити за свестяване, детето е отнесено в шокова зала на ръце. Незнайно по кое време, е извикана линейка с екип от 3та градска болница за да асистира. Екипът от 3та градска излиза минути след като влиза с коментара "Викнаха ни късно, изпуснахме детето". През това време никой не знаеше за кой е насочен този коментар. Сами можете да си представите чакащите роднини вкл. майката и бащата. Така от 21:00 до 24:00, часовете се нижеха и ние чакахме информация, която никой не даваше. Към 24:15 излезе доктор, който съобщи на родителите страшната вест, че детето е починало от кръвозагуба, и че още при първият кръвоизлив раните е трябвало да бъдат презашити и да се установи откъде излиза кръвотечението. Също така операцията е била извършена в неподходящо време, заради настинката на детето.

Оттук нататък, започват още по- големите мъки. Заради празниците няма кой да извърши аутопсия на детето и да се прибере за да бъде погребано. На другият ден се отива в 5то РПУ за да бъде подадена жалба, за лекарска грешка и немарливост, заради която се спомина детето по зверски начин. Роднините са посрещнати на входа с коментар, че е трябвало да бъде подадена жалба веднага след кончината на детето и да се извика полицията веднага след това. Като че ли всеки ден погребваме деца, и знаем какво е нужно да се направи. Никакви думи не могат да опишат ситуацията в болницата непосредствено след смъртта на детето. Мога да ви убедя, лично бях там, и на никой не му е минало през главата полиция , жалби, съдилища и т.н. След огромни караници и допълнителни нерви за опечалените роднини, полицията решава да приеме жалбата. Тези събития се случват на Бъдни Вечер, непосредствено преди Рождество Христово. Ражда се спасителя, а нашето дете си заминава. На 27ми, сломените родители са съсипани. Искат да вземат трупа на детето, за да го погребат, като вдигат ръце от преследване на закона и отказват аутопсия с мотив "истината никога няма да излезе наяве, а и да излезне няма да има наказан лекар заради недосегаемостта им в България". Но аутопсия е извършена заради настояването на главният доктор на болницата. Коментара на "тройната експертиза" е , че мястото на дясната сливица е разкъсано и смъртта е настъпила вследствие на кръвозагуба. Неофициалният коментар на експертите е "че в тялото няма капка кръв, от която да се вземе проба. На 28ми погребахме Гергана Пламенова Илиева и я положихме в студената земя на гробищен парк "Бакърена Фабрика". Тези 5 дни не бяха 5 дни а 50 години мъки за цялото семейство.

На първо място написах всичко това тук, за да дам публичност на това зверско убийство и да предупредя всички хора готвещи се да се лекуват в ИСУЛ. А всъщност не само ИСУЛ.Гответе си пари братя, иначе нищо не ви чака.

Искам да задам няколко въпроса към Маджунов, екипите работели върху убийството на Гергана на 15ти и 23ти.

Докторе, какво да кажем на 2 годишното братче на Гери- Андрей, когато пита къде е кака ?

Господа доктори, спахте ли добре тези дни, ядохте ли, пихте ли, празнувахте ли светлите празници ? Нашето семейство е загробено и винаги светлите християнски празници ще останат в нас в символ на мъките. Вие носите ли сърца и души или сърцата са ви от камък ? Докога докторите ще убиват безнаказано ? Както плода в Горна Оряховица ? Виновни няма както винаги. Вие търговци ли сте, банкери ли сте, предприемачи ли сте, лихвари ли сте, бирници ли сте, кожодери ли сте, касапи ли сте, какви сте в крайна сметка ? Откога клетвата, която сте подали не важи ? Кога най- после поне 1 лекар ще бъде виновен ? Кога най- сетне ще си признае някой доктор за грешката си? Как може през 21 век да умреш от нещо което много хора дори не наричат операция?

Моята молба е, всеки който е прочел тези редове и е съпричастен за мъката ни и е бесен от извършеното убийство на Гери да помогне по някакъв начин. Дори като разпространи написаното от мен. Това е моят начин да покажа на обществото какво се случи. Това е единственото, което мога да направя за паметта на малката ми братовчедка. Сбогом Гери..Гласувай:
76
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. sbllaq - ...
03.01.2011 23:16
С доста смесени чусвта четох редовете ... не мога да преценя, какво по точно чувствам. Не смея да харесам публикацията не за друго, а да не остане някой с грешно впечатление, че ми е допаднала трагедията ...
Това което се случва в здравеопазваето ни е повече от трагично !
Доста са случейте в които са погубени дечица поради липсата на адекватно лечение.
цитирай
2. mimayordanova - Тази вечер разбрах. Жестоко. На теб ...
03.01.2011 23:16
Тази вечер разбрах. Жестоко. На теб поклон за силните и смели думи. Не се променяй.
цитирай
3. therainss - да не останете с грешно впечатление, че аз съм автора
03.01.2011 23:20
Простоя копирах, по негова молба, както се вижда... А трагедията я възприемам като своя лична...защото смъртта на всяко дете е лична трагедия за всеки от нас...
цитирай
4. injir - , , Лекарските, , грешки станаха ...
03.01.2011 23:23
,,Лекарските ,, грешки станаха прекалено много...
цитирай
5. 4udovi6teto - Ако всичко това е истина, истината е отвратителна.
03.01.2011 23:23
Дано Бог постеле на това дете най-меките треви в Рая!
Чу
цитирай
6. therainss - Много станаха наистина...
03.01.2011 23:24
...а смъртта на едно дете по чужда вина е грях непростим :(
цитирай
7. creatura - Имам дъщеря на две години и докато ...
03.01.2011 23:56
Имам дъщеря на две години и докато пиша тези редове плача.Наскоро се наложи да постъпим в болница.Тъй като е малка много трудно и улучиха вената.....щях да ги избия....все едно мен ме пробождаха.Изпокриха се по стаите и чак като се поуспокои детето разреших и опитаха отново.Ако нещо такова се случи с детето ми моя живот свършва.Не знам как ще живеят родителите на това ангелче,но трябва да намерят сили да накажат виновните.
цитирай
8. therainss - Разбирам те
04.01.2011 00:00
Моята сестра е със седем години по-малка от мен и помня колко беше болнава като дете... Добре, че нито веднъж не попаднахме на некадърници!
цитирай
9. divna8 - Съчувствието ми не помага, знам...
04.01.2011 00:22
Съчувствието ми не помага, знам!
Гневна - е мек изказ за чувството, което изригна след прочита!
Лекарите вече нямат нито срам, нито страх от никой и нищо!
БОГ да пази децата на България!!! Навярно и той в този миг плаче...
цитирай
10. therainss - Само определени лекари...
04.01.2011 00:24
...но за съжаление някои от тях отнемат животи :(
цитирай
11. therainss - По-лошото
04.01.2011 01:06
Тия неща се случват всеки ден - но малко са хората като този пич, които ги огласяват пред обществото, затова разпространете за случая - трябва да има наказания - това е трагедия!!!
цитирай
12. therainss - Посочете ми една причина...
04.01.2011 01:26
...да харесвам системата на управление в България! :( Тотално превъртях вече, нищо положително няма у нас, освен свестните хора, но повечето от тях са толкова страхливи и/или примирени...
цитирай
13. thefaceoftheshadow - Докога!???
04.01.2011 01:42
Докога ще позволяваме на подобни утрепки да се гаврят с нашето здраве!!??? С нашия живот!!?? Днес тези родители са загубили детето си, заради некадърността на един изрод, утре може да сме аз или някои от вас... Ужасно е.... просто ужасно... Моите съболезнования към роднините на момиченцето и най-вече... към горките родители...
цитирай
14. therainss - Моите съболезнования...
04.01.2011 01:51
...към целия Български народ! Това е национална трагедия - ни повече, ни по-малко.
цитирай
15. qbylkovcvqt - Чух за това в снощните новини. . . Не ...
04.01.2011 02:15
Чух за това в снощните новини... Не намирам думите... Тъжно е и ... жалко... Страшно е, защото трагедията не е единствена.
цитирай
16. therainss - Трагедията е ежедневна
04.01.2011 02:20
И няма да е последна, за жалост...
цитирай
17. mem - ...
04.01.2011 07:51
Лека му пръст на детенцето.
цитирай
18. zabavnata - Има ли БОГ?
04.01.2011 07:53
Някой беше казал, че АДА е тук, на земята. Прав е бил! В един миг света рухва и падаш в пропаст. Искаш да умреш, да си по-близо до детето си. Мразиш земята, която е непреодолима преграда и се молиш да срещнеш наемен убиец, който да не ти взима много скъпо за "услугата". Не може да се опише с думи тази раздираща сърцето мъка. Само някой, който го е преживял знае...
Дано детенцето почива в мир! На родителите пожелавам да бъдат МНОГО СИЛНИ! Боже, как се коментира това...Боли!
цитирай
19. djgator - срам
04.01.2011 10:20
Срам за цялата гилдия, голяма трагедия, която за съжаление не е единствена....
цитирай
20. анонимен - Във всяка цивилизована държава ...
04.01.2011 10:35
Във всяка цивилизована държава отнемат лекарски права дори,когато лекаря приеме пари.Докато сме толерантни към убийците в бели престилки,докато държавата не предприеме мерки за отнемане на правото на самодоволни и цинични лекари да се гаврят с нашият живот,ще има много преобърнати съдби и нестихващи сълзи.Спи в мир,мило дете!
цитирай
21. анонимен - Този Маджунов трябва да се убие с камъни
04.01.2011 10:40
Преди около 10 години същия изрод прави операция на моята братовчедка (тогава беше на 6 годинки) и счупи иглата в гърлото й по време на операцията. Тогава мед. сестра, която му асистираше ни каза "Късмет, че намерихме парчето игла", а той разбира се не ни информира защо детето е 2 часа в операционната, за една съвсем рутинна операция. Некадърник абсолютен, даже се очудих вчера след репортажа по ТВ как е възможно да го търпят този още да практикува!
цитирай
22. demonwind - Лекарството е в "Бандата на Чуковете"!!!
04.01.2011 10:53
Бог да прости детенцето, а на гнусния дебелосерин, дето е искал пари под масата и въпреки това го е убил, бащата да му прати Любо Чука с 30 килограмовия инструмент, та да види "докторчето" как се живее в инвалидна количка цял живот, след 2 години гипсово корито...
цитирай
23. mmmmmmmmm - Питам ...
04.01.2011 11:03
ще има ли виновен?!....
Дано родителите намерят сили .... много сили за да си потърсят правата!!
Как се живее след всичко това?!........
Бог да прости!
цитирай
24. pevetsa - Почивай в мир Гери!
04.01.2011 11:29
Прегръщам с дълбоко възмущение в сърцето си близките на Гери ...
цитирай
25. анонимен - До министъра на здравеопазването..........
04.01.2011 11:36
При такива случаи министъра си подава оставката!(Разбира се , ако е мъж , но явно не е такъв.)
Дано родителите намерят сили .... много сили за да потърсят възмездие!
Този доктор няма право да живее на този свят!
Бог да го прости детето!
цитирай
26. анонимен - Кошмар
04.01.2011 11:40
На мен ми се случи същото при операция на сливиците преди години, но бях 21 годишна и можех да кажа и преценя какво ми е, но пак едвам ме спасиха...Горкото мъниче, то не е можело! Маджунов носи огромна, непростима вина за случилото се с престъпното си поведение, но не разбирам - какво са правили другите лекари, защо не са се намесили навреме, какво значи - ЧИЯ Е ПАЦИЕНТКАТА??? Не е ли на болницата, на държавата, НАША!!! Защо доктора на визитацията я е оставил на безхаберието на колегата си??? Сляп ли е бил??? Това ли наричат там КОЛЕГИАЛНОСТ? Или безотговорно безразличие за съдбата на пациент, който НЕ Е МОЙ, не ми е платено НА МЕН ЗА ТОЗИ ПАЦИЕНТ? Това ли е? Този Маджунов като е КРЕТЕН другите около него за какво са? Отговорността е на цялото отделение, на болницата - и друг път имало оплаквания срещу този Маджунов, защо не са взети мерки, поне да са имали едно на ум и да наблюдават по-изкъсо работата му - нямаше да се стигне да тази БЕЗУМНА ТРАГЕДИЯ. С цялото ми съчувствие към безутешните родители, един сладък малък живот е изгубен безвъзвратно! Моите съболезнования.
цитирай
27. анонимен - Майка
04.01.2011 11:41
Искрени съболезнования на близките! Личното ми мнение ,че като общество трябва да сме нетърпими към подобни изроди! Няма по ценно за човек от потомството му!Ако недай си боже на мой близък се случи подобно нещо,то въпросния доктор Манджуров с много малко би НАДЖИВЯЛ пациента си!!
цитирай
28. анонимен - справедливост
04.01.2011 11:43
Затвор и отнемане на лекарските права за престъпния некадърник!!
цитирай
29. анонимен - Трагедия
04.01.2011 12:12
Прочетох от други сайтове за трагедията и съм потресен! Аз също съм баща и не знам как бих реагирал в такъв момент. Моите съболезнования на семейството! На призива да си носим пари ако ходим на лекар аз бих отговорил да си носим здрави тояги и при проблем просто да пребием лекарят. Докато не бъдат убити няколко такива "лекари", никога няма да има нормално отношение към пациента. Лекарската мафия е по-тежка от криминалната, защото тя се крие под маската на "най-хуманната" професия и разчита винаги да има съпричастни към нея. Хайде сега лекарите пак да искат по-високи заплати и да са против официалното доплащане в болниците, което в момента е директно в техния бездънен джоб. Това за мен е криминален случай. Какво е правел директорът на ИСУЛ след като е имало и други оплаквания срещу този изрод - д-р Менгеле? Явно са играли едни пари ... Жалко за детенцето и за почерненото семейство. Каквото и да им кажем в момента, вече няма смисъл за тях. Дано успеят да осъдят изрода, а ако съда го пусне (както вероятно ще стане) - да намерят добър човек да го убие.
цитирай
30. анонимен - Кошмар!
04.01.2011 12:14
Истинска трагедия! Нищо не може да се сравни с мъката на родителите! А този, който се е смятал за лекал, нека си спомни за Хипократовата клетва, която е положил. За съжаление за повечето лекари в България обаче тази свещена клетва отдавна е загубила смисъла си! За тях единствения смисъл е в парите...
Много жалко...
цитирай
31. rpatel - Господи! Да почива в мир горкото ...
04.01.2011 12:19
Господи! Да почива в мир горкото ангелче! Знам, че сега едва ли ви е до това, но моля ви направете всичко възможно този "доктор" и подобните на него касапи, никога повече да не навредят на никого! Не съм компетентна какво точно трябва да се направи, но нещата не трябва да остават така!
А колкото до горкичкото детенце, ще се моля за душата му! Сега то е в един по-добър свят! Където няма болка и некадърни лекари! Знам, че това не е никаква утеха за родителите му, но все пак, мислете за него като за ангел и вярвайте, че сега е добре!
цитирай
32. mitkolrus - Трагедия. За сметка на разбитата ...
04.01.2011 12:25
Трагедия. За сметка на разбитата система на здравеопазването през последните 10 години. Наравно с лекаря в случая, не по-малко вина имат и политиците, които ни превърнаха в опитни зайчета. Друг е въпросът, че тях пък ние ги избираме...
цитирай
33. анонимен - с болка и мъка за нашите деца
04.01.2011 12:28
едни от най-умните,красиви и лъчезарни деца са българските,които ние като родители унищожаваме със собствената си простотия и овчедушие.ние просто не обичаме децата си подлагаме на нечавешки условия на живот не можем да ги възпитаме,защото и ние не сме възпетани.нашите деца са ангели,а родителите сатани вливащи се като гмеж в системата създадена за тяхното здравословно и умствено развити.в цивилизования свят няма други по-безотговорни възрастни с неистов ценизъм да се отнасят към децата си.ангелче небесно отлетя от нас,защото го чака съдбата на тъпите възрастни около него,безотговорни говеда,които само по форумите си губи времето и енергиятсбогом мило дете.извинявам се на всички български деца с много болка и в бг и в чужбина на никой не можете да разчитате.фалша е религията,която налагаме на нашите деца фалш....
цитирай
34. kometapg - Гледах и по телевизията за тази т...
04.01.2011 12:29
Гледах и по телевизията за тази трагедия и у мен бушуваха невероятни чувства! За кой ли път виждаме подобно нещо?! Безхаберие и още нещо! Докога ще ни гледат в болниците като ходещо парче месо, носещо банкноти! Извинявам се на многобройните кадърни и съвестни медици, но направо сърцето ме боли!
цитирай
35. elidea - Толкова е страшно!
04.01.2011 12:35
Нито думите, нито сълзите могат да лекуват!
Тя е ангел! И само ангел може да докосне душата и да я успокои!
цитирай
36. sande - Да му се отнеме правото да бъде лекар!
04.01.2011 12:36
И на Съд! Главният прокурор да се самозсезира за убийство на дете, а не да се разкарват съсипаните родители. И да изживяват наново и наново ужаса!
цитирай
37. анонимен - ТИТИ
04.01.2011 12:44
,,Лекарските ,, грешки станаха прекалено много..,,Лекарските ,, грешки станаха прекалено много..,,Лекарските ,, грешки станаха прекалено много..,,Лекарските ,, грешки станаха прекалено много..,,Лекарските ,, грешки станаха прекалено много..
НЕТРЯБВА ДА СЕ РАЗРЕШАВАТ ПОВЕЧЕ СТАЧКИ НА ЛЕКАРИТЕ ЗА ЗАПЛАТИ!!!!ГРОЗНО И ЦИНИЧНО Е!!
цитирай
38. анонимен - ужасът на 21 век
04.01.2011 12:53
Няма да има наказани защото у нас все още властва шуробаджанащината.И докато всички си траем ще е така.Всичко остава за родителите,защото ние ще сме съпричастни с мъката им няколко дни,а те трябва да живеят с това цял живот. ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА НА ДЕТЕТО!
цитирай
39. анонимен - Правя постинга ти своя вълна! Това е ...
04.01.2011 13:03
Правя постинга ти своя вълна! Това е злоупотреба с живот и то на дете! Както с уж "мъртво роденото", така и в този случай, не подлежи на обсъждане, а на строго наказание и дори затвор! Никой няма право да отнема живота на нашите деца! И изобщо - никой няма право да отнема човешки живот, освен Бог! Не искам да коментирам докторята-бизнесмени, защото същите злоупотребиха и с моето здраве, но съд няма...
цитирай
40. mikino - Правя постинга ти своя вълна! Това е ...
04.01.2011 13:05
анонимен написа:
Правя постинга ти своя вълна! Това е злоупотреба с живот и то на дете! Както с уж "мъртво роденото", така и в този случай, не подлежи на обсъждане, а на строго наказание и дори затвор! Никой няма право да отнема живота на нашите деца! И изобщо - никой няма право да отнема човешки живот, освен Бог! Не искам да коментирам докторята-бизнесмени, защото същите злоупотребиха и с моето здраве, но съд няма...

Това е мой коментар, сеийката ми пак може би е изтекла, но държа на думите си!
Проблема е не само в лекарите, платили за дипломата си, но и в съдебната система - няма решение на такива случаи...
цитирай
41. анонимен - Моите най-искрени съболезнова...
04.01.2011 13:11
Моите най-искрени съболезнования.
Дано има наказание за всички злодеи.
цитирай
42. анонимен - tova e balgaria
04.01.2011 13:12
miloto dete kak se e machelo tozi dolen nakadarnik dano pukne taka proklinam az zastotot v balgaria nyamame lekari samo za pari mislyat kak ste se pochuvstva ako se sluchi na negovoto dete tova e ujass poklon pred pametta na deteto.
цитирай
43. allbu - Az se razplakax, nqma po-tujno n...
04.01.2011 13:20
Az se razplakax,nqma po-tujno ne6to ot tova da zagubi6 blizuk,no e o6te po jestoko,tova da se slu4i po takuv na4in.Iskreno sujalqvam i kopiram post-a...
цитирай
44. wasteland - Съболезнования на родителите!...
04.01.2011 13:26
Съболезнования на родителите!

Една интересно-трагична информация - в САЩ ( 300 000 000 ) годишно стават около 44 000 случая на лекарски грешки - от тях около 7000 с летален изход.
В България ( 7 000 000 ) има по неофициални данни около 40 000 такива случая, от които със смърт завършват между 1000 и 3000 от тях...
Има ли нещо гнило в Дания и що за народ сме, щом докарахме Цветанов ( който може за много неща да е крив, но за това да прочете срс-тата и да арестува лекярите си беше 100% прав ) да се извинява на същите тези изроди, дето оставиха бебе да си умре заради 1000 лева...
След като на лекарите не им пука от клетвата, то поне трябва да ги е страх от наказание... А наказанията ( доколкото ги има - са смешни и жалки ).

Ето ви някои от тях:

"Има и осъдени. Примерно д-р Йорго Герджиков от Велико Търново. През 2000 г. той оперира Мария Дянкова (9 г.) от апандисит. Две седмици по-късно детето умира от усложнения в “Пирогов” - докторът не си направил труда да проследи състоянието му.

И затова окръжният съд във Велико Търново го осъди на... 3 години условно с 5 години изпитателен срок.

Преди четири години окръжният съд в Русе също осъди фелдшерите Росен Рашков и Мариана Ганчева на 4 и 8 месеца затвор условно с 3-годишен изпитателен срок заради смъртта на Маргарита Костадинова (50 г.). Наказа и джипито Бранимир Янков с 8 месеца условна присъда.

През ноември 2005 г. журналистът от русенския в. “Бряг” Павел Стоянов (26 г.) издъхна заради лекарска немарливост. Осъдиха докторката да плати глоба от 800 лв. и й бяха отнети правата да практикува година и половина.

Обществото ни така и не разбра кой е виновен за будната кома на родилката Елвира от Варна, на която поставиха 3 пъти по-голяма от допустимата доза упойка. Пак никой не разбра защо миналата година водещ хирург от Пирдоп се самоуби.

И каква беше връзката на тази трагедия с фаталната грешка на негов колега, довела до смъртта на 11-годишно момченце."
цитирай
45. liliyanaandreeva - Мили деца!
04.01.2011 13:28
Чалгата не е безобидна!
Посредствеността е некадърност, която осакатява и убива!
Книгата на проф.Иван Славов "Кичът" трябва да ни стане религия!
Тоталитаризмът също е войнстваща посредственост,кич и чалга!
цитирай
46. zabavnata - @44
04.01.2011 13:44
Условно ли? Човешки живот и условни присъди или липса на такива? Стига бе!!! Ако съм на мястото на бащата ще ги избия тия в ИСУЛ, пък да ме вкарат в затвора или лудницата. Поне живота на детето ще бъде овъзмезден! Как да забравиш? Как да простиш? Аз поне не бих могла...
Когато си загубил всичко, което е осмисляло живота ти как да продължиш?
Надявам се, че няма случаи на пияни лекари, които оперират...
цитирай
47. hristo27 - Позволявам си един допълнителен въпрос към г-да лекарите:
04.01.2011 14:02
Кога вместо да искате по-големи заплати, ще кажете: "Виновни сме за смъртта на този човек?"
цитирай
48. анонимен - Gospod da vi dava sili. Tova v bal...
04.01.2011 14:02
Gospod da vi dava sili.Tova v balgariq e nemislimo i ujasno.Minalata godina baba mi polu4i insult i tromb po koleda v bg be6e ujasno nikoi ne obra6ta vnimanie izpratixa ni vav Varna za operaciq na tromb,tam doktorite kato 4e li bqxa svestni.Posle se varnaxme v burgas kadeto ne im puka6e vapreki vsi4ko baba mi se poopravi i doidoxme v italiq kadeto sega jiveem.Tazi godina pak na 30.12 polu4i insult tuk v italiq lineikata doide vednaga pogrijixa se vednaga i vse o6te se grijat tuka doktorite sa razli4ni.V balgariq sa beznakazani ubiici
цитирай
49. wasteland - http://www. btv. bg/shows/taz...
04.01.2011 14:27
http://www.btv.bg/shows/tazi-sutrin/videos/video/1996622453-Dete_pochina_sled_operatsiya_na_slivitsite.html


А пък аз щото съм инат - ще следя точно този случай и ще чакам да видя резултата...
цитирай
50. gwendoline - В момента рева ...
04.01.2011 14:36
И моята дъщеря е на същите години...
Не мога дори да си представя какво им е на родителите ...
Ще направя каквото мога, това е убийство, нечовешка постъпка, трябва да има наказание!!!
цитирай
51. alex3 - Не е за коментиране!
04.01.2011 14:48
Многократно сме се опитвали да се обединим в тези форуми, за да направим нещо в името на живота ни, в името на това да е по-добър, по-красив и справедлив. И нещата все се провалят, когато се стигне до исктинското действие. Нима наистина сме се превърнали в мършата, която си заслужава съдбата, нима наистина толкова сме свалили ниско всякакви критерий за добро и зло и освен да си чешем езиците в интернет, за нищо друго не ставаме. След като не се получаваме да бъдем истински обединени в името на живота, дали ще успеем в името на смъртта да се обединим.
цитирай
52. mamas - Поклон пред паметта на Гери!
04.01.2011 14:49
Трагедията за семейството е страшна, думите за утеха не помагат. И само за това семейство ли? Почти всеки от нас знае за подобни случаи в своя град или село. За много от тях дори няма гласност...
Ще копирам текста.
цитирай
53. 4aiotgluhar4e - Голяма трагедия! И голяма мъка!
04.01.2011 15:04
Не мога дори да напиша "Бог да прости момиченцето". Та какво има да се прощава на едно дете и с какво е заслужило такава участ!?! Бог да дава сили на близките, че всяка следваща Коледа ще им е черна! На тази ми се наложи да гледам в обезумелите очи на една майка и, повярвайте ми, знам какво е.
В отговор на молбата да се направи нещо, искам да дам две идеи и дано стигнат до автора на текста. Преди това да кажа браво за смелостта да се даде гласност на случая. За съжаление не мога да помогна по друг начин, защото не съм нито юрист, нито медицински администратор, но от опит знам, че тази гилдия се страхува само от медиите и от гласност. За тях няма нито етична комисия, нито съд. Пък и да се стигне до съд, какво? Ще последва смешна глоба и условна присъда.
Мисля си, че най-добър ефект ще има, ако случаят стигне до ушите на световните телевизии. Възможно е да реагират и да изпратят екип за проверка. Спомнете си случая "Могилино"! Властите реваха и се правиха на ощипана мома, но циреят беше спукан. Добрър ефект би имала и група във Фейсбук - нещо като "Да спрем убиеца Маджунов!"
Не че това ще върне малката Гергана, но поне хората да се пазят от именития некадърник и бездушник.
И на края, но не по важност, и аз ще добавя въпрос: ДО КОГА ЩЕ ТЪРПИМ НЕХУМАННОСТТА В ХУМАННАТА МЕДИЦИНА? Нали разбирате, питам за системата! И си мисля, че блатото толкова много вони, че само медицински съдилища могат да върнат "здравеопазването" в пътя.
цитирай
54. wasteland - Помните ли го ? Или и с този случай ще ...
04.01.2011 15:10
Помните ли го ? Или и с този случай ще стане така както с минали - ще остане единствено за родителите ?

http://www.youtube.com/watch?v=oeA3izFoyHY&feature=player_embedded
цитирай
55. eien - RIP!
04.01.2011 15:26
В мир да почива малката невинна Гери!

А написаното да се сложи НА ПЪРВА!!! във всичките ни ежедневници.
На този лекар и на останалите "специалисти" да им се отнемат правата на лекари!
цитирай
56. wasteland - Направих група във Фейсбук - всеки, ...
04.01.2011 15:54
Направих група във Фейсбук - всеки, който иска може да се присъедини - също така, предпочитам да дам администраторските права на някой, който има времето да се занимава с нея.

Групата се казва "Докога ?"
цитирай
57. анонимен - Роднините са посрещнати на входа с коментар, че е трябвало да бъде подадена жалба веднага след кончината на детето и да се извика полицията веднага след това.
04.01.2011 16:10
Гражданинът е задължен да познава закона
дори да не се интересува за него.
Това правило е валидно за всички държави.

Да се отнеме правото на медик на този доктор!!!!
цитирай
58. анонимен - дете
04.01.2011 16:33
Това е чиста подигравка с човешкия живот... Преди около половин година и на мен ми се наложи да лежа в болница, като преди да ме приемат в Токуда, отидохме до ИСУЛ. Казаха ми, че нищо ми няма и ми предписаха най- слабия антибиотик. Естествено, не се оправих и след 2 дни ме приеха в Токуда, където смених 4 или 5 антибиотика венезно, включително и най- силния. Стигна се до операция, а ако ги бяхме слушали тея некадърници от ИСУЛ, кой знае какво щеше да ми се случи. Не, че в Токуда беше страхотно, като се има впредвид, че става въпрос за педиатричното, където ми объркаха 2 пъти часовете за антибиотик ... Просто е срамно да се наричат доктори тези некадърници..
цитирай
59. анонимен - пускам и тук поради банна ми
04.01.2011 17:19
Модераторите!
Може ли леко да смените блог-вълната.
Не ви давам акъл, призовавам ви.
Ако има нещо нормално във вас - пуснете блог-вълна за Гери и я оставете няколко седмици!
Важно е да си честитим новата година, но далеч по-важно е да се чуе и да види от повече хора.
Когато хората заговорят за случая няма как да го покрият.
А моят личен опит показва, че когато за нещо не се говори - то се покрива и всички го забравят!
Хайде този път да им покажем, че не забравяме докато не видим какво ще стане.
1. Този лекар трябва моментално да загуби лекарски права - само формалния повод за "ментето" епикриза, че детето е лежало в болница 3 дни, а то всъщност е престояло няколко часа.
2. Да видим какво ще каже комисията, която разследва случая и ако пак си измият ръцете - независима комисия от европейски лекари.
3. Оставка на цялото ръководство на лекарския съюз.
4. Проф. Миланов да излезе и да се извини по телевизията (хайде да го видим).

Майната му на банна ми - банирайте ме три живота напред, но не спирайте вълната.

този линк да е най-отгоре поне 3-4 седмици!
http://therainss.blog.bg/lichni-dnevnici/2011/01/03/tragediia.661383

Ако сте нормални хора - направете го. Не някога, не утре, а моментално. Зная, че ме четете, независимо ,че сте ме банирали, но както казах - МАЙНАТА МИ НА МЕН!
Призовавам всички, които ме четат да напишат нещо по темата и да подгоним модераторите. Стига с измислени скандали и скандалчета, хайде блогъри - направете нещо НОРМАЛНО!
цитирай
60. dolsineq - Мир на праха й!
04.01.2011 17:27
Не можах да изчета всичко... Лекарят-убиец трябва да бъде съден! Утре и друго дете може да бъде така "лекувано"!
цитирай
61. анонимен - И мен щяха да ме уморят
04.01.2011 17:30
и се бях заклел, ако оживея, да пречукам доктора. Още не съм го направил, но е крайно време да вземем нашенското КРИВОСЪДИЕ в ръцете си и да въздадем СПРАВЕДЛИВОСТ.

Няма ли този доктор деца? Пречукайте сега неговото дете, а не него!
цитирай
62. malchaniaotnadejda7 - Подкрепям идеята този постинг да бъде блог- вълна!
04.01.2011 17:30
Българи, нека бъдем единни, когато става дума за децата ни!
Заставам зад предложението на alexalex.
Нека виновниците за убийството на Гери понесат последствията.
цитирай
63. turboi4 - Прочетох материала със смесени ...
04.01.2011 18:02
Прочетох материала със смесени чувства.
Трагедиите с деца са отвратително нещо и ако на моята дъщеря, за която умирам, й се случи нещо подобно, ще нахраня д-р. Маджунов със собствения му маджун!
Озадачава ме друго.
Никъде не видях името на лицето, което е написало оригинала, а е съвсем редно, още повече, че очевидно е човек образован и грамотен.
Но онова, което ме озадачава най-много е, че никъде в медиите не съм чул и думичка по този случай. Не съм чел и в официалните новинарски интернет сайтове.
Разбира се, че е възможно и да съм пропуснал, затова моля, ако някой разполага с медийна интернет информация да ми пише.
Подкрепям идеята за блог-вълна, но нека първо се разбере истинността на историята.
цитирай
64. kass - един от случаите в които оставм без думи
04.01.2011 18:21
Каквото и да кажа за утеха не е достатъчно, както изразя гнева си - думите не достигат... Жалко за всички невинни жертви на некадърността и криворазбраната лекарска солидарност, жалко и за кадърните лекари които понасят негативите от подобни случаи...
цитирай
65. анонимен - Не мога да спра да плача ...
04.01.2011 18:21
Имам дете на година и 7 месеца , не мога да си представя дори за секунда какво бих правила ако .... кажете как да помогнем !!!
За мое щастеи ,за сега живеем в Испания, тук е друго ... поне за сега и поне лекарите са отговорни !!!

Да оставим коментарите , кажете какво да се направи , думи не са нужни , нужни са действия !!!
П.П. Съгласна съм с мнението на 29 !!! Особенно силно е последното изречение !!!
цитирай
66. анонимен - Смърт за смърт!
04.01.2011 18:35
Заради такива случай мразя страната си и ме е срам ,че съм българка!Толкова ли е човешкия живот?Да платиш 200 лв да убият детето ти?Непростимо е.Това ли гласи Хипократовата клетва,да грабиш и убиваш?За тва ли даваш дума :"На учителя, който ме е учил да лекувам, ще гледам като на баща: ще му помагам да живее и ще му давам каквото му е нужно, и ще гледам децата му като свои братя. Ако те поискат да изучат нашето изкуство, аз ще ги обуча БЕЗ ПАРИ и без никакви задължения в бъдеще.....Ако изпълня тази клетва, без да я нарушавам, дано живея дълго време, за да преуспея в изкуството и да стана прочут во веки веков, като пазя тази клетва и не престъпя нищо от нея. АКО ПЪК СТОРЯ ОБРАТНОТО, НЕКА МЕ СПОЛЕТИ РАННА СМЪРТ и вечна забрава.
Заклевам се, че по силите на знанията си ще върша всичко, в което се кълна.
цитирай
67. lagrima - Няма справедливост за такива из...
04.01.2011 19:29
Няма справедливост за такива изроди!Даааа,точно така,това са изроди,не може да са хора,тези,които оставят друго човешко същество да умре,още по-малко пък детенце на 4годинки.Лошото е,че са все по-нагли и нагли в исканията си за пари!Дори и обясняват къде и кога ще ходят по екскурзии.Безскрупулни същества!Дано само Бог им прости,защото ние,не можем и не трябва да го правим!
цитирай
68. анонимен - Линк и видео!
04.01.2011 19:52
http://www.btv.bg/shows/tazi-sutrin/reportazhi/story/265471231-Roditelite_na_pochinaloto_dete_v_ISUL_obvinyavat_lekarite.html
цитирай
69. анонимен - В памета на Гери
04.01.2011 20:14
Това не е доктор а е говедо просто трябва до го убият зве живота на едно 4 годишно детенце
цитирай
70. varg1 - Колкото
04.01.2011 20:14
лекари съм срещнал през живота си всичките бяха некадърни.
цитирай
71. анонимен - Съжаляваме-Русе
04.01.2011 20:27
Всеки ден се моля на Господ да съм жива и здрава ,сина ми и хората които обичам !За да не ми се наложи да попадна на такива убийци,наречени доктори.Няма истински лекари ,лекар за мен е най-хуманната професия ,но за съжаление в България отдавна няма закони ,виновници!Съжалявам !
цитирай
72. demonwind - Любо Чука е човека!
04.01.2011 20:49
анонимен написа:
Имам дете на година и 7 месеца , не мога да си представя дори за секунда какво бих правила ако .... кажете как да помогнем !!!
За мое щастеи ,за сега живеем в Испания, тук е друго ... поне за сега и поне лекарите са отговорни !!!

Да оставим коментарите , кажете какво да се направи , думи не са нужни , нужни са действия !!!
П.П. Съгласна съм с мнението на 29 !!! Особенно силно е последното изречение !!!

Да дадем шанс на този млад човек да упражнява отново "професията" си, която имаше при предишния си шеф Таки - да изтръгва пръсти с конски клещи и да мачка кости с 30 кила чук! Докторчето да се насере до кръв в ръцете му! Аз лично бих гледал с кеф запис от инквизицията на тоя скот, а гърчовете и виковете му биха били мехлем за душата ми! Мир на праха на малкото ангелче!
цитирай
73. alexdb - отговорите
04.01.2011 21:14
turboi4 написа:
Прочетох материала със смесени чувства.
Трагедиите с деца са отвратително нещо и ако на моята дъщеря, за която умирам, й се случи нещо подобно, ще нахраня д-р. Маджунов със собствения му маджун!
Озадачава ме друго.
Никъде не видях името на лицето, което е написало оригинала, а е съвсем редно, още повече, че очевидно е човек образован и грамотен.
Но онова, което ме озадачава най-много е, че никъде в медиите не съм чул и думичка по този случай. Не съм чел и в официалните новинарски интернет сайтове.
Разбира се, че е възможно и да съм пропуснал, затова моля, ако някой разполага с медийна интернет информация да ми пише.
Подкрепям идеята за блог-вълна, но нека първо се разбере истинността на историята.

Понеже поставяш тези въпроси на няколко пъти се чувствам длъжен да ти отговоря. Както виждаш от публикацията трагедията се е разиграла на 23 декември. В следващите дни информация за нея в медиите няма, въпреки че са уведомени някой от най-големите. БТВ започва проверка. На 29 декември автора на написания материал, който по инфо в него е братовчедка на починалата Гери, но е възможно да е и човек от екипа на БТВ подготвящ материала е публикувал това за първи път в http://forum.rozali.com/viewtopic.php?t=19808 и в още няколко форума. Вчера следобяд информация за случая изтича в някои по-дребни медии (възможно е и по-едрите да са излъчили нещо, но не съм ги следил). Днес.бг публикуват информацията за случая вечерта. Във форума за коментари по темата някой беше посочил и първоисточника и по този начин материала беше прехвърлен и в блог.бг (за радост доста блогъри откликнаха на молбата на автора. Днес в сутрешния блок на БТВ беше излъчен материал който препокрива в огромна степен фактите по-горе http://www.btv.bg/shows/tazi-sutrin/videos/video/1996622453-Dete_pochina_sled_operatsiya_na_slivitsite.html . А по-късно през деня почти всички медии излъчиха материали по случая. Надявам се, че съм успял да разсея напълно съмненията ти.
цитирай
74. andromen - ...
04.01.2011 21:16
Принципна позиция: Докато самите лекари си правят разследванията ( за грешки на колегите им ) - няма да има виновни!...
А голяма част от тях отдавна нямат съвест...
Нищо, че са учили на гърба ни...
Нищо, че това им е занаята - да спасяват хора...
Сега спасяват само сметките си!...
цитирай
75. анонимен - ТИ СИ ИЗРОД ДАЛЕЧ ОТ МЕН
04.01.2011 21:28
demonwind написа:
анонимен написа:
Имам дете на година и 7 месеца , не мога да си представя дори за секунда какво бих правила ако .... кажете как да помогнем !!!
За мое щастеи ,за сега живеем в Испания, тук е друго ... поне за сега и поне лекарите са отговорни !!!

Да оставим коментарите , кажете какво да се направи , думи не са нужни , нужни са действия !!!
П.П. Съгласна съм с мнението на 29 !!! Особенно силно е последното изречение !!!

Да дадем шанс на този млад човек да упражнява отново "професията" си, която имаше при предишния си шеф Таки - да изтръгва пръсти с конски клещи и да мачка кости с 30 кила чук! Докторчето да се насере до кръв в ръцете му! Аз лично бих гледал с кеф запис от инквизицията на тоя скот, а гърчовете и виковете му биха били мехлем за душата ми! Мир на праха на малкото ангелче!

цитирай
76. tanyarisemova - Огромна трагедия!
04.01.2011 21:42
Вижте...
аз бях болна от синузит, полипи в носа придружено с тежка бронхиална астма. Състоянието ми не се подобряваше от нищо. Всички ми казваха докато не се оперираш ще си все така. От болницата в Свищов ми казаха отиваш в правителствена болница "Лозенец". Там щяха да ми извършат операция в състояние в което вероятно е и била малката Гергана. В денят на операцията не можех да дишам имах температура, бях в тежък астматичен пристъп. Въпреки че лекарят ми УНГ ми казваше -"Правим я", анестезиолозите категорично отказаха тя да бъде извършена! Ден след това аз бях изписана. Болна, но Слава Богум жива!
Трябваше състоянието да ми се подобри за да се извърши тази операция. Да, трябваше тя да бъде извършена. За подобряване на състоянието ми се грижеше д-р Ташоко Генов (МЦ "Пансанус") http://www.pansanus.com/ и цялото семейство на жена която аз наричам Маман http://kasnaprolet9999.blog.bg/, която ме бе приютила като малко болно коте. Състоянието ми се подобряваше и операцията бе успешно извършена във Военно медицинска академия-
КЛИНИКА ЗА УШНИ, НОСНИ И ГЪРЛЕНИ БОЛЕСТИ. Болницата с най-добрата техника за операция свързани с горните дихателни пътища.
Днес аз съм добре благодарение на хората, които бяха до мен и добрата техника в болницата. Не се подлагайте на операции свързани с горните дихателни пътища, когато сте най-зле и подбирайте добре лекуващите лекари и болниците в които се лекувате.
цитирай
77. анонимен - Немили-Недраги
04.01.2011 22:30
Аз сега съм в Испания и се срещнах с много българи,които не искат да чуят за България, но не като родина, а като държава!Мислех си..."не са прави", но по дяволите, като се замисля...прави са!Та какво ли ни дава нашата майка България?Само една фалшива гордост "Аз съм българче"!Тук в Испания, аз да се разболея (не дай Боже) и ще ми обърнат внимание, макар, че съм чужденец!Аз лично не чувствам сигурност в нашата мила България, именно, заради хора като този Мадунов, заради хора като в повечето управления на Полицията, в съда и в парламента!Знам, че много като мен искат да живеят добре в родината си, но има високостоящи персони, които ни бутат надолу с цел муфтене!Мога да пиша още много, но ще напиша неща, които всеки знае....знае, но търпи!Искам да изкажа моите най - искрени съболезнования на клетото семейство и се надявам доктора да получи заслуженото, за да не ме е страх за моето бъдещо дете!
цитирай
78. kasnaprolet9999 - Когато големият ми син Храбър беше ...
04.01.2011 23:08
Когато големият ми син Храбър беше на около 5 г. имаше много лоши сливици, по два пъти месечно се възпаляваха, бяха огромни и трудно дишаше при тези възпаления. Консултирах се с един от големите специалисти в Първа градска болница, за съжаление вече не помвя името му. Той ми каза, че се налага операция, но сливиците трябва да не се възпалени в деня на операцията. Правехме гаргари, инхалации, ходехме при един друг лекар, който имаше частен кабинет на Руски паметник. Той имаше някакво свое мазило, с което мажеше сливиците, за да се оправят. В деня на операцията те бяха много добре и докторът ни оперира три сливици. Вечерта прекарах при детето си, въпреки че всички майки бяха изгонени от стаята от дежурния лекар. Аз като по-дребничка, успях да се скрия под леглото. Само моето дете не вдигна температура, останалите направо горяха. Дежурната сестра си спеше в стаята , а аз ходех от легло на легло да бдя над децата. В един момент събрах кураж и събудих сестрата, казах й , че децата са с температура. Тя ме изгледа презрително и ми връчи едно шише с течен аналгин. Рече да им дам по лъжичка. Така спасих много дечица от топлинен удар. Беше гореща лятна нощ, те бяха завити с вълнени одяла и с температура. Махах одеяла, давах аналгин и когато смъкнаха температурата пак ги завивах. Моят син си спеше спокойно, без проблеми, защото неговите сливици, не бяха възпалени преди операцията. Другите деца не бяха оперирани от лекаря, който оперира синът ми.Така е когато се подхожда с опит и знания. Това, което аз научих след този случай, би трябвало да го знае и най-недоучения доктор. В случая става въпрос обаче за корупционна практика, да се вземат 200 лв. на всяка цена, дано се задавят с тези пари. Жалко за горкото детенце и неговите родители. Сега да видим кого ще изкарат виновен-медии, полиция, Бойко, Цветанов, Първанов и ....като се насерат не могат даже и да се обършат. Слагам постинга ти в моята блогвълна "Помощ, лекуват ни"
http://blog.bg/theme.php?theme=878&success=1
цитирай
79. анонимен - Какво да кажа...
04.01.2011 23:09
Каквото и да напиша няма да утеши родителите, няма да върне детето... Това далеч не е първи подобен случай - преди години медици оставиха дете да издъхне заразено от бяс (бавна мъчителна и ако се вярва на медиците ужасно болезнена смърт), така и не се чу има ли виновен/осъден лекар. Тук не говорим за хипократова клетва, професионална етика и каквото и да е подобно - говорим за чиста човещина, а тя липсва на човек получил "титла" доцент по медицина. Детски хирург. Не знам този "човек" има ли деца. На колко години са. Как ще ги погледне в очите. Как ще и каже, че е убил дете за 200 лева на Нова година. Че играчките, на които се радват са платени с живота на четиригодишно дете. Всъщност на фона на мненията които прочетох в защита на лекарите едва преди няма и месец може би подобно отношение е напълно нормално за тях. За тях ние сме андрешковци, тъпанари, безкрайно неграмотни, лаици, абе не заслужаваме да дишаме един въздух с тях. Звучи жестоко и неандерталско но се сещам за един закон направил най-развитата демокрация в света това, което е - закона на Уилям Линч. Цитираната статистика е изцяло погрешна - в единия случай говорим за грешка, а в този говорим за БЕЗДУШИЕ, НЕБРЕЖНОСТ, ТОТАЛНО БЕЗХАБЕРИЕ.
"Незнайно по кое време, е извикана линейка с екип от 3та градска болница за да асистира. Екипът от 3та градска излиза минути след като влиза с коментара "Викнаха ни късно, изпуснахме детето"."
Някой обърна ли внимание на това? В ИСУЛ по Нова година просто не е имало екип за реанимация, празник е, ебах ги в пациентите да почакат за след Нова година...
Ако има нещо там горе Господ, каквото и да е (аз съм атеист и не вярвам в подобни дивотии), но все пак, ако греша и има нека помогне на на нещастните родители...
А медиите - за бога остана ли някой наивник, който да не е наясно че медии в булгаристан няма? Има момченца и момиченца на поръчка обслужващи управляващата партия.
“Който заменя свобода за сигурност, накрая губи и двете”
Бенджамин Франклин

Дойде момента да губим...
цитирай
80. born - Медицинското обслужване в Бълг...
04.01.2011 23:35
Медицинското обслужване в България не може да бъде по-различно от цялостното ни битие. Абсурд след абсурд. Лека му пръст на детенцето. И все пак да не абсолютизираме нещата. Има и човечни лекари. И като че ли повечето са такива.
цитирай
81. анонимен - От един баща
05.01.2011 00:52
Плаках докато четох редовете по горе.
Не допустимо е за хора дали обещание да пазят човешкия живот,да постъпват като чеда на дявола.Тоя Маджунков заслужава да бъде умъртвен по същия мъчителен начин,по който е причинил смърта на това невинно детско съце.
Нека Бог помогне на родителите да намерят утеха за съкрушените си сърца.
Не бива това престъпление да остане без резултат за извършителя.
цитирай
82. demonwind - 76. анонимен
05.01.2011 01:16
Всеки може да бъде изрод, ако нещо стане с най-скъпите му хора. Аз лично не съм жертва и не бих позволил никога на хората около мен да са!
цитирай
83. turboi4 - До 74. alexdb
05.01.2011 08:34
Благодаря за отговорите!
Току що прочетох в Дарик материал за момиченцето.
Даааа, обикновено медиите реагират веднага, но в този случай е различно.
Съболезнования на родителите.
Зная какво е, защото бившата ми съпруга загуби син от преден брак и трагедията е неописуема...
Тъпото е, че въпросният Маджунов може да отнесе максимум 5 години ефективно и да му забранят да упражнява професията си за определен период, а това в настоящия случай няма да е справедливо....
цитирай
84. cchery - Аз съм просто съсипана - едва вчера разбрах за тази трагедия иииии
05.01.2011 13:38
сега плача. Майка съм на две деца, едното от които е на възрастта на Гери...... Не бих могла да си представя дори трагедията на родителите...... единстветото, което виждам са питащите очичики на братчето Андрей: "къде е кака?"........

Линч за този убиец...... и за всички лекари, които с немърливостта и алчността си убиват децата ни...... Здравеопазване ли?!? В България нямаме нито здраве, нито опазване.....
цитирай
85. анонимен - Моите съболезнования
05.01.2011 14:58
Изказвам моите искрени съболезнования към семейството! За съжаление няма как да върнем това невинно дете...
Спомням си преди години докато учех, как се майтапехме че като се знаем какви сме инженери ни е страх да отидем на лекар...трагичното е, че сега това вече не е майтап а реалност!
Сигурен съм, че всеки от нас е попадал на лекари които вършат своята професия с такъв "ентусиазъм", че ти идва да му разбиеш муцуната... и с всеки изминал ден те все повече и повече се увеличават... покрай такива измекяри и сребролюбци кадърните медици също отнасят целият негативизъм на обществото.

Колкото до наказанието - какво значение има дали ще му дадат 1,2 или 5 години и няма да практикува още толкова? Мисля, че за такива случай крумовите закони са най-подходящи... да му отрежат ръцете да си изживее така останалия живот. хем няма да "твори" чудеса, хем като го види всеки навън такъв няма да има ето ти едно левче че си инвалид а да го заплюват навсякъде...
цитирай
86. urukhai - бога на парите развращава и умоп...
05.01.2011 16:41
бога на парите развращава и умопобърква хората превръщайки ги в консуматори на смърт и болка която, един ден ще застигне и самите тях.Бог да прости детето.
ХОРА, ВРЕМЕ Е ЗА ЛИНЧ!
цитирай
87. анонимен - Мойте съболезнования
05.01.2011 17:33
Изпратих този материал в БТВ репортерите. Дано обърнат внимание.
цитирай
88. анонимен - ВЪЗМЕЗДИЕ!!!
05.01.2011 19:57
Наистина ужасна трагедия! Вярвам, че Бог ще даде възмездие на извършителите на това зверско деяние!
цитирай
89. demonwind - До 76 анонимний НЕизроде,
05.01.2011 20:02
какво ще направиш, ако подобдно изчадие в бяла престилка се гаври с детето ти? Би ли го пребила като куче? Виобще пребивала ли си човек до състояние да пълзи в краката ти като псе, скимтейки? Аз съм го правил. Два пъти. Единият път заради съпругата ми, втория път заради малкото ми ангелче. И двата пъти го отнесоха лекари. Първия път щяха да уморят жена ми - бременна в 6-тия месец, втория път се чудеха от какво да лекуват малкия (оказа се безобиден запек) и искаха да го задържат и разпорят. И двата пъти ме изгониха, но аз освен че им дадох правото на избор - да ни оставят по живо по здраво, отстоях правата си докрай. После в действие влезе тръбата - 3/4 цол, увита във вестник... Казвам това без да съм анонимен като теб. Защото да лаеш анонимно е много лесно, друго е да се изправиш с гърди пред проблемите. Сега съм в чужбина. И тук има много трески за дялане, но съм се доказал и тук - където трябва с ум и интелект, където трябва - с тръбата, която не излиза от колата ми. Поне тук лекарите не са такива изроди (макар и не особено кадърни). Въпреки това, искам да кажа, че в България има и много, ама много свестни лекари - ще кажа името на единия, който за мен е светило, макар и още много млад - Никола Рамшев. Прекламням се пред такива хора, защото са взели дипломата си с учене, а не с агнета.
Та такива ми ти работи, скъпа АНОНИМНА читателко. Докато някои се крият под анонимност и само плюят или страдат безсилни, дотогава ще има и касапи, които ще морят нас и децата ни! Анадънмо? Ха сега със здраве и се моли такива като мен да вземат един ден властта - лекари като Маджунов ще изпитат "благинките" на своя далечен колега - Йозеф Менгеле (хаупщурмфюрер от СС)...
цитирай
90. анонимен - Няма ли да спре...
05.01.2011 20:30
...мъчителното изтребване на децата ни, на народа ни.... Не мога дори да осмисля мъките, през които е минало това дете и неговото семейство!!! Не искам дори да си представя как ще живеят близките на Гери и им пожелавам да намерят силите да продължат. Аз също съм майка на дете на същата възраст и искам това дете да израстне и да живее в България - въпреки проблемите тук. Но такива трагедии ме карат все повече да се замислям дали... В България има и много добри лекари, професионалисти и прекрасни хора, но рядко чуваме за тях и за техните действия. Но смятам, че те също трябва да ни помогнат да не допускаме некадърници, взели незнайно как титлата "доктор", да се "вихрят" и да експериментират с нас и децата ни... Защото една такава история петни професията им и слагат черен кръст върху уменията на цялата гилдия, което не е правилно и добре за никого. А подобни гаври с живота, като трагедията на Гери, трябва най-накрая да започнат да бъдат наказвани подобаващо... Макар, че едва ли "хуманното" право предвижда достатъчно сурово наказание, а и това няма да върне детето... Искрени съболезнвания на семейството...
цитирай
91. анонимен - Prevod na anglisjki i razprostanenie v vanshnata presa.
05.01.2011 21:13
Molja avtora na statijata da si dade palnite imena i kade se slu4va tova, za da moga da go preveda na anglijski i da go pusna v Uk media, sas saglasieto na avtora razbira se. Toja Madjunov trabva da se sadi i da se mahne ot profesijata.
цитирай
92. анонимен - ЗАЩО УЧИТЕЛ ЗА ЕДИН ШАМАР, ИЛИ ДР...
05.01.2011 21:20
ЗАЩО УЧИТЕЛ ЗА ЕДИН ШАМАР,ИЛИ ДРЪПНАТО УХО ИЗХВЪРЧАВА ОТ РАБОТА ДИРЕКТНО И ГО НАЗИДАВАТ ПО ВСИЧКИ МЕДИИ,А ЛЕКАР,КОЙТО ОТНЕМА ЖИВОТ ПОРАДИ НЕКАДЪРНОСТ НИКОГА НЕ Е НАКАЗВАН,КАМО ЛИ ДА МУ ОТНЕМАТ ЛЕКАРСКИТЕ ПРАВА?и КОГА СЕ "ОВЪЛЧИХА" ПОЧТИ ЦЯЛАТА ГИЛДИЯ?иМА МОЖЕ БИ И СВИСТНИ,НО КОИ СА ТЕ,ДА ЗНАЕМ,ЧЕ ДА ХОДИМ СПОКОЙНО ДА СЕ ЛЕКУВАМЕ?пИШЕТЕ ИМЕНАТА НА НАЙ-ДОБРИТЕ,НАЙ-ДОСТОЙНИТЕ,ЧЕ ВЕЧЕ ЗАПОЧНА ДА НИ ТРЕСЕ ПАРАНОЯ ОТ БЪЛГАРСКОТО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ.дА КАЖЕ ЧОВЕК,ЧЕ ТОВА СА МЛАДИТЕ,ТОКУ-ЩО ЗАВЪРШИЛИ,ЧЕ СА ЗАВЪРШИЛИ В НОВИТЕ ВРЕМЕНА,А ТО ВСЕ ОКОЛО 40-50 ГОДИШНИ СА "АЛЧНИТЕ".ЯЗЪК ЗА ДЕТЕТО,НЕ АМИ ЗА СТОТИЦИТЕ ЗАГИНАЛИ ОТ НЕКАДЪРНО И БЕЗОТГОВОРН "ЛЕЧЕНИЕ"
цитирай
93. анонимен - Peticija i otvoreno pismo
05.01.2011 21:33
Dojde mi kato idea 4e moje da se napravi facebook peticija za otstranjavaneto na tozi doktor ot dlajnost i da se napishe otvoreno pismo do Ministara na Zdraveopazvaneto i mediite v Balgarija. Neka da ne ostane media kojato da ne otrazi kakvo e stanalo, za da znae cjala Balgaria. I da se nastojava da premahvaneto mu ot tazi dlajnost. Toj taka ili ina4e stom vzima podkupi e korumpiran, toj i za tova trabva da se nakaje.
цитирай
94. анонимен - koj e avtora?
05.01.2011 21:57
therainss написа:
Простоя копирах, по негова молба, както се вижда... А трагедията я възприемам като своя лична...защото смъртта на всяко дете е лична трагедия за всеки от нас...


V koj grad se slu4va tova? V momenta pisha pisno do redaktorkata na "24 4asa" ste go kopiram tam, no neznam kade i koj go e pisal. Pove4e informacija i kontakt njama li za slu4iloto se.
цитирай
95. therainss - Ми в София...
05.01.2011 22:05
А в сайта на БТВ можеш да видиш всички подробности -там са описани най-точно.
цитирай
96. therainss - http://www.facebook.com/pages/IZRODT-Mihail-Madzunov-ot-ISUL/125234594211067?ref=ts&v=info
05.01.2011 23:33
http://www.facebook.com/pages/IZRODT-Mihail-Madzunov-ot-ISUL/125234594211067?ref=ts&v=info
цитирай
97. анонимен - СЪПРИЧАСТНА СЪМ КЪМ ТРАГЕДИЯТА НА СЕМЕЙСТВОТО
06.01.2011 09:55
И ДВЕТЕ МИ ДЕЦА СА ОПЕРИРАНИ ОТ СЛИВИЦИ.ПРИ ЕДИН И СЪЩИ ЛЕКАР.НО МАЛКАТА Я ОПЕРИРАХА КОГАТО ВЕЧЕ БЯХА "ВЛЕЗЛИ "В СИЛА ПЛИКЧЕТАТА С ПАРИ.ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗНАЕХ СУМАТА ,КОЯТО ТРЯБВАШЕ ДА ДАМ,НО СИ НАПРАВИХ ТРУДА ВСЕ ЕДНО ЧЕ НЕ ЗНАМ,ДА ПОПИТАМ КОЛКО И ДОСТА НЕРВНО И ТРОСНАТО МИ БЕШЕ ОТВЪРНАТО- "НЕ СА ЛИ ВИ КАЗАЛИ"ЗАМЪЛЧАХ.ДАДОХМЕ ПЛИКЧЕТО С ОПРЕДЕЛЕНАТА СУМА.СЛЕД ОПЕРАЦИЯТА ДЕТЕТО НИ БЕШЕ ДОСТА ИЗПЛАШЕНО,ЕДНОТО ПРЕДНО ЗЪБЧЕ БЕШЕ СЧУПЕНО,А ДОСТА ВРЕМЕ СЛЕД ТОВА НИ КАЗА ЧЕ СА И УДАРИЛИ ШАМАР ,ЗА ДА НЕ ПЛАЧЕ.А ЗА ВРЕМЕТО СЕГА НЕ МИ СЕ МИСЛИ И ДОРИ.НЕЗНАМ КАКВО БИХМЕ ПРОМЕНИЛИ,НО НЕ ТРЯБВА ДА МЪЛЧИМ ПОВЕЧЕ ПО ВСИЧКИ ВЪПРОСИ ,СВЪРЗАНИ С РОДНОТО НИ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ.
цитирай
98. анонимен - Съболезнования
06.01.2011 13:36
Като майка не мога да си представя какво изпитвате, когато детето закашля мен ме боли, а вашата болка .... не искам и да си я представям. Няма да кажа, че ще ви мине, защото не искам да лъжа. Дано заглъхне болката и другото ви детенце успее да ви накара да се усмихвате, въпреки празната половина.
Относно лекарската некадърност, за сетен път съм потресена как, за да не си признаят грешката съсипват живота на много хора, погубвайки най-ценното им.
Иска ми се това, което четем в момента да е шега и да не живеем в такъв абсурдна държава, където детския живот струва 200 лв.
цитирай
99. chalama - Съжалявам много
07.01.2011 09:34
Не знам какво бих могъл да кажа...Почивай в мир,малко ангелче.
цитирай
100. zarumitu - Съболезнования към близките на Гери
08.01.2011 23:37
Позната болка и думите са безсилни да се опише мъката и страданието на близките. Нека спи спокойно вечният си сън.Децата отиват в Рая,те са невинни душички и нямат грях.Но за Манджунов ,адат ще бъде и на земята.Поклон пред паметта ти Ангелче мило,нека душата ти почива в мир!!!
цитирай
101. zarumitu - Вижте това
08.01.2011 23:39
http://www.blitz.bg/article/22315
http://zarumitu.blog.bg/novini/2010/12/27/nikoi-ne-poviarva-na-sylzite-na-tova-dete.657989
цитирай
102. анонимен - basta
09.01.2011 23:54
kato e tragichno zashto sedite i ne protestirate sprqmo bezumiqta na Dqnkov? pitam ZASHTO SEDITE I BEZDEISTVATE kato v durjavata se vihri pulno bezhaberie i nekadurie.
ZASHTOO BE HORA. ne vijdate li che ni upravlqvat pulni maloumnici - Dqnkov ne shte da dava pari za zdraveiopazvane - a za kakvo drugo she dava ako ne za tva a? HORA PRESTANETE DA BEZDEISTVATE R NAPRAVETE NESHTO INACHE SHE NI IZBIVAT TAKA KATO KUCHETA
цитирай
103. анонимен - Моите най искрени съболезнования за загубата
11.01.2011 10:32
Съжалявам че не съм познавала родителите на Гери.Преди 10 год.сина ми тогава на 2 г.правеше по 2 гнойни ангини на месец.Същият този лекар каза че причината е в третата сливица.Оперира го слава Богу всичко мина добре като изключим че е крайно високомерен и ти гледа единствено в ръцете.След 15 дни заведох сина си на контролен преглед отново с гнойна ангина и с 40гр. температура.Направи още няколко ангини докато д.Меджидиев тогава в Окръжна болница в София не извади и другите 2 сливици.Той беше много внимателен към мен и към детето.Цял живот ще му бъда благодарна. Същото се случи и с моя приятелка която знаеше че детето ми е упойвано и оперирано първия път излишно.Какъв е тоя прекрасен/ специалист/ който не може или не иска да види 3 болни сливици и докога ще продължава да практикува и да съсипва здравето и живота на децата ни.Само мога да предположа колко голяма е болката от загубата на детенцето и наказанието на доктора едва ли ще донесе много голяма утеха на близките,но искрено се надявам този изрод да си получи заслуженото.МИР НА ПРАХА НА МАЛКАТА ГЕРИ
цитирай
104. анонимен - Вън търговците от болниците!!!
18.01.2011 19:52
Хора съберете се в София на протест - вън търговците от болниците!!!
Такива "лекари" нямат право да практикуват дори и върху животни!!!
Всеки рискува живота си когато се оставя на такива лекари.
С пари да се задавят!!!
цитирай
105. анонимен - тука няма срам!
18.01.2011 23:31
Приятелю,на твое място без изобщо да се замисля,бих гръмнал "доктора" само че така,че да се мъчи много!!Например в коленете и в слабините.Да види как е здравната ни система на свой гръб! А тебе няма да те осъдят много строго,заради шибаната ни съдебна система.Само така бих отмъстил!
цитирай
106. therainss - анонимен 106
19.01.2011 16:31
Нямаш представа колко съм съгласен с теб
цитирай
107. demonwind - 106. анонимен
19.01.2011 16:40
Не съм съгласен с теб! Гръмването в коленете и слабините е старомодно! Аз лично бих заложил на новия изпитан вече и в чужбина "метод" - заливане с киселина (обаче едното око да остане невредимо, та изрода (вече и в буквален смисъл) да помни завинаги стореното, когато се види в огледалото)...
цитирай
108. therainss - Добре, имате фантазия
20.01.2011 02:17
А нещо да е предложи, като метод да предотвратяваме трагедии с децата?
цитирай
109. alisamagic - Nakazanie
26.01.2011 20:25
Щом няма закон в тая държава ,наистина трябва сами да се защитаваме ,и аз са пребиването на лекарите ,още преди да изваршат престаплението,защото след това и да го убиеш ,няма смисъл....Нека колегите му после започнат да се замислят дали искат да бъдат доктори или УБИЙЦИ!
Незнам как ще живеят родителите на Гери,отсега нататък,моля се Бог да им даде сили да продължът напред ,заради другото им детенце ,и сили за да накажат виновниците за това БЕЗОЧЛИВО УБИЙСТВО!
цитирай
110. анонимен - machine sex porn
13.09.2011 15:38
thanks for this post with us.
цитирай
111. анонимен - outdoor tiki umbrellas
24.09.2011 21:06
Excellent post. Thanks.
цитирай
112. анонимен - Get up to 100000 forum backlinks with our xrumer blast & massive traffic
30.01.2012 14:44
Most powerful&cost effective SEO and website traffic service in world get up to 100’000 forum backlinks now! Get great web traffic using amazing backlink blast available. We can post your marketing post up to 100’000 forums worldwide, get insane amount of backlinks and great targeted web traffic in very short time. Most affordable and most powerful service for web traffic and backlinks in the world!!!! Your post will be published up to 100000 forums worldwide your website or blog will get instant traffic and massive increase in seo rankings just after few days or weeks so your site will get targeted long term traffic from search engines. Order now: <a href=http://xrumerservice.org>backlink service</a>
цитирай
113. анонимен - Hello!
02.02.2012 11:55
Hi! my celebrity is Jully. I would like to meemeet admissible boy :)
This is my homepage [url=]http://jskdh5jkd7djh4.com/[/url]l
цитирай
114. анонимен - Get up to 100000 forum backlinks with our xrumer blast & massive traffic
16.02.2012 22:40
Most powerful&cost effective SEO and website traffic service in world get up to 100’000 forum backlinks now! Get amazing online web traffic using best backlink service today. We can post your custom message up to 100’000 forums around the web, get insane amount of backlinks and amazing targeted online web traffic in shortest time. Most affordable and most powerful service for web traffic and backlinks in the world!!!! Your post will be published up to 100000 forums worldwide your website or blog will get instant traffic and massive increase in seo rankings just after few days or weeks so your site will get targeted long term traffic from search engines. Order now: <a href=http://xrumerservice.org>backlink service</a>
цитирай
115. анонимен - 3d car program
14.03.2012 06:59
That little smack would get cracking amiss in hold a hairless one, thus the granulation wed closer on germany. http://zelase.com
цитирай
116. анонимен - шипы для одежды купить
17.10.2012 07:06
Здраствуйте!У меня есть новость магазину он-лайн Тогда читайте новость - <a href=http://www.1on1amateur.com/user/almolladeda/>модели модной одежды </a> домашняя одежда <a href=http://arsenal.kg/user/opeptticy/>интернет распродажа </a> магазины бижутерии украина <a href=http://erodreams.org/user/Cankeneouff/>вечерняя бижутерия </a> майки и футболки ... Удачи Всем!
.:::.
<a href=http://discounted-kamagra.blog.hr/>Generic Kamagra in the united states </a> - Buy Cheap Kamagra without a prescription : Africa Kamagra supplier : <a href=http://kamagra-uk.blog.hr/>Kamagra 100mg tadalafil Generic levitra </a> - Kamagra Oral Jelly australia promo
цитирай
117. анонимен - buy viagra online 805 7561
17.10.2012 13:15
[url=http://buyviagraonlinemall.com/#10933]buy viagra[/url] - <a href=http://buyviagraonlinemall.com/#14187>generic viagra</a> , http://buyviagraonlinemall.com/#20784 buy viagra online
цитирай
118. анонимен - платья песня
17.10.2012 16:06
Привет Всем!Хотите купить одежду не выходя из дому? Тогда читайте новость - <a href=http://abook.bissnes.net/user/Pemitrulgerie/>интернет магазин детской одежды ангел </a> купить очки <a href=http://techinstruct.ru/user/MoodeVecy/>одежда для детей украина </a> льняные платья <a href=http://olegaloce.narod2.ru/>бижутерия леди </a> аксессуары для волос интернет магазин ... Хороших Вам покупок!
.:::.
<a href=http://kamagra-oral-jelly.blog.hr/>Kamagra danger </a> - about Kamagra : Cheap Kamagra in India : <a href=http://cialis-tadalafil.webstarts.com/>bruxelles Kamagra </a> - Kamagra 100 to reach seduction peak UK Online Kamagra tablets and Jelly Cheapest Online pharmacy Kamagra plus
цитирай
119. анонимен - payday loans online 601 3048
17.10.2012 16:44
[url=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#18731]payday loans online[/url] - <a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#1364>payday loans online</a> , http://usapaydayloansonlinetoday.com/#8821 payday loans online
цитирай
120. анонимен - payday loans online 651 4881
17.10.2012 20:10
[url=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#20954]payday loans online[/url] - <a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#11326>payday loans online</a> , http://usapaydayloansonlinetoday.com/#12787 payday loans online
цитирай
121. анонимен - payday loans online 343 8832
17.10.2012 20:35
[url=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#8588]payday loans online[/url] - <a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#16093>payday loans online</a> , http://usapaydayloansonlinetoday.com/#10256 payday loans online
цитирай
122. анонимен - payday loans online 508 10039
17.10.2012 21:18
[url=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#10674]payday loans online[/url] - <a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#7433>payday loans online</a> , http://usapaydayloansonlinetoday.com/#15627 payday loans online
цитирай
123. анонимен - осинка платья
18.10.2012 03:37
Здраствуйте!Хотите купить одежду не выходя из дому? Тогда читайте новость - <a href=http://samodelki.info/user/Wavaanaessy/>купить куртку из норки </a> интернет магазин женской обуви <a href=http://cadebo.info/user/ragfraupt/>платье herve </a> интернет магазин одежды в тирасполе <a href=http://upnasledov.narod2.ru/>где можно купить одежду </a> купить джинсы ... Удачи Всем!
.:::.
<a href=http://kamagra-wirkungsvolles.webstarts.com/>Cheap Kamagra fastest </a> - Kamagra tablets Cheapest viagra kalnagra Kamagra Kamagra shop tablets Oral : Kamagra no : <a href=http://get-kamagra.blog.hr/>shop kaufen Kamagra Oral </a> - purchase Cheap Kamagra sales
цитирай
124. анонимен - интернет магазин конфискат одежды
19.10.2012 06:59
Здраствуйте!Хотите купить одежду не выходя из дому? Тогда читайте новость - <a href=http://pyku.net/user/Aparlorma/>одежда по каталогам украина </a> магазин нижнего женского белья <a href=http://gurmano.ru/user/brergybop/>купить женский галстук </a> мужские кофты с капюшоном <a href=http://dejavu.ua/>шлепанцы купить </a> интернет магазин футболки ... Всем пока рад был сообщить...
.:::.
<a href=http://kamagra-fedex.blog.hr/>online prescription next day Kamagra </a> - Kamagra purchase : Online purchase Kamagra delivered overnight : <a href=http://kamagra-now-online.blog.hr/>Cheap Kamagra Online Jelly </a> - Online pharmacy Cheap Kamagra cash delivery
цитирай
125. анонимен - купить мужскую зимнюю кожаную куртку
19.10.2012 16:00
Привет Всем!Оформить заказ выгодный для Вас! Тогда читайте новость - <a href=http://www.urbanfarmexchange.org/member.php?action=profile&uid=32205>детская брендовая одежда интернет магазин </a> нижнее белье женское <a href=http://4obzor.ru/index.php?subaction=userinfo&user=EresseVoM>платья харьков </a> каталог верхняя одежда <a href=http://www.lamoda.kiev.ua/>купить одежду адидас </a> интернет магазин купальников ... Всем пока рад был сообщить...
.:::.
<a href=http://kamagra-oral.blog.hr/>online pharmacy Kamagra UPS </a> - Kamagra silagra Generic cialis : Cheap Kamagra UK Viagra : <a href=http://lowest-kamagra-prices.blog.hr/>pharmacy sale Kamagra from India </a> - 100mg sildenafil citrate Kamagra Oral Jelly
цитирай
126. анонимен - интернет магазин польской одежды
20.10.2012 01:07
Привет Всем!У меня есть новость магазину он-лайн Тогда читайте новость - <a href=http://lvovskaya.com/user/TaumurryAwarm/>сумки женские интернет распродажа </a> куртки мужские осенние <a href=http://a-energy.net.ua/user/QualagueP/>модная одежда лета </a> интернет магазин детской одежды краснодар <a href=http://dejavu.ua/>платье купить </a> босоножки фото ... Хороших Вам покупок!
.:::.
<a href=http://kamagra-prices.blog.hr/>Kamagra Oral Jelly Buy sildenafil citrate </a> - Online consultation Kamagra overnight no script : online shop Kamagra online : <a href=http://discounted-kamagra.blog.hr/>Kamagra 100mg tadalafil Generic levitra </a> - Cheap Kamagra Generic viagra amazon
цитирай
127. анонимен - levitra online 6728
20.10.2012 17:35
[url=http://orderlevitrahere.com/#wrvdi]levitra online[/url] - <a href=http://orderlevitrahere.com/#afxaz >levitra online without prescription</a> , http://orderlevitrahere.com/#bnick levitra online
цитирай
128. анонимен - viagra online without prescription 9640
20.10.2012 22:36
[url=http://ordercheapviagrahere.com/#bjujr]buy viagra online[/url] - <a href=http://ordercheapviagrahere.com/#zgqye >viagra 120 mg</a> , http://ordercheapviagrahere.com/#hfcmq viagra 100 mg
цитирай
129. анонимен - интернет магазин одежды хмельницкий
21.10.2012 00:13
Привет!Оформить заказ выгодный для Вас! Тогда читайте новость - <a href=http://csyst.ru/user/haxysoacy/>купить пиджак недорого </a> одежда детская <a href=http://svelagolez.narod2.ru/>интернет магазин английской одежды </a> интернет магазин одежды платья <a href=http://01alpha-omega.ru/user/Erorsevep/>купить вечернее платье бу </a> обувь женская ... Всем пока рад был сообщить...
.:::.
<a href=http://discounted-kamagra.blog.hr/>purhase Kamagra without a prescription </a> - online Kamagra online stores : Oral Jelly 100mg suppliers Cheapest Kamagra : <a href=http://now-online-kamagra.blog.hr/>Kamagra UK Buy authentic </a> - Kamagra Oral Jelly order Generic levitra
цитирай
130. анонимен - cheap levitra online
21.10.2012 07:58
If you want to buy levitra use keywords [url=http://onlinelevitrabuy.com/#4072]levitra 20 mg[/url], <a href=http://onlinelevitrabuy.com/#3498>cheap levitra</a> or this link http://onlinelevitrabuy.com/#1163 online
цитирай
131. анонимен - payday loans 576 7104
21.10.2012 13:34
[url=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#4863]payday loan[/url] - <a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#20175>payday loan</a> , http://usapaydayloansonlinetoday.com/#6509 payday loan
цитирай
132. анонимен - buy generic viagra 353 17990
21.10.2012 16:07
[url=http://buyviagraonlinemall.com/#21144]buy viagra online[/url] - <a href=http://buyviagraonlinemall.com/#13299>viagra online</a> , http://buyviagraonlinemall.com/#19686 viagra online
цитирай
133. анонимен - летние сарафаны
22.10.2012 06:13
Уважаемые господа!У меня есть хорошая новость Тогда читайте новость - <a href=http://amuletlgbt.kz/user/Staitalit/>бижутерия к платью </a> интернет магазин мультибрендовой одежды <a href=http://xxxfile.net/user/Actiothneinna/>платья кружевные 2012 </a> дети интернет магазин детской одежды <a href=http://navicall.com.ua/user/Appancyvamn/>интернет магазин белорусской одежды люция </a> купить сумку для нетбука ... Успехов Вам!
-====-
<a href=http://now-kamagra-100mg.blog.hr/>Kamagra UK Cheap </a> - Buy Kamagra tablets make you potent instantly :.Kamagra 100 mg .:<a href=http://get-kamagra.blog.hr/>Kamagra tablets </a> - Kamagra tablets paypal
цитирай
134. анонимен - order kamagra online 9168
22.10.2012 08:48
[url=http://orderkamagranow.com/#djrui]kamagra 100mg[/url] - <a href=http://orderkamagranow.com/#vmana >cheap kamagra online</a> , http://orderkamagranow.com/#olgeo buy cheap kamagra
цитирай
135. анонимен - cialis 60 mg 17263
22.10.2012 09:54
[url=http://ordercheapcialishere.com/#npqpg]cialis 40 mg[/url] - <a href=http://ordercheapcialishere.com/#dfwmw >order cialis</a> , http://ordercheapcialishere.com/#rgiqt cheap generic cialis
цитирай
136. анонимен - payday loans 776 6691
23.10.2012 05:08
[url=http://paydayloansveryquickly.com/#9692]payday loans[/url] - <a href=http://paydayloansveryquickly.com/#2325>payday loans</a> , http://paydayloansveryquickly.com/#7778 payday loans
цитирай
137. анонимен - generic cialis 865 1273
23.10.2012 06:05
[url=http://buycialisonlinesafe.com/#9407]buy generic cialis[/url] - <a href=http://buycialisonlinesafe.com/#16346>cialis online</a> , http://buycialisonlinesafe.com/#4821 buy cialis online
цитирай
138. анонимен - buy generic cialis 449 971
23.10.2012 13:55
[url=http://buycialisonlinesafe.com/#8954]buy cialis[/url] - <a href=http://buycialisonlinesafe.com/#11755>buy cialis</a> , http://buycialisonlinesafe.com/#11101 buy cialis
цитирай
139. анонимен - cheap generic levitra
23.10.2012 23:17
If you want to buy levitra use keywords [url=http://onlinelevitrabuy.com/#5755]cheap levitra online[/url], <a href=http://onlinelevitrabuy.com/#8079>buy levitra</a> or this link http://onlinelevitrabuy.com/#1146 online
цитирай
140. анонимен - buy viagra 14054
24.10.2012 15:58
[url=http://viagrastorehere.com/#wxybo]buy viagra[/url] - <a href=http://viagrastorehere.com/#oxntt >cheap viagra</a> , http://viagrastorehere.com/#xjawl cheap viagra
цитирай
141. анонимен - generic levitra 9816
24.10.2012 20:36
[url=http://levitrastorehere.com/#rvjqn]buy levitra online[/url] - <a href=http://levitrastorehere.com/#qsfkv >buy levitra online</a> , http://levitrastorehere.com/#ledmb buy levitra online
цитирай
142. анонимен - buy cialis online 570 20543
25.10.2012 19:44
[url=http://buycialisonlinesafe.com/#15372]generic cialis[/url] - <a href=http://buycialisonlinesafe.com/#11880>generic cialis</a> , http://buycialisonlinesafe.com/#19352 cialis online
цитирай
143. анонимен - buy kamagra 5210
26.10.2012 02:16
[url=http://kamagrastorehere.com/#vsogk]buy kamagra online[/url] - <a href=http://kamagrastorehere.com/#jryrv >generic kamagra</a> , http://kamagrastorehere.com/#avcci buy kamagra online
цитирай
144. анонимен - cheap cialis 3704
26.10.2012 10:01
[url=http://cialisstorehere.com/#tdcka]cheap cialis[/url] - <a href=http://cialisstorehere.com/#wlqwj >buy cialis online</a> , http://cialisstorehere.com/#zbdpl buy cialis
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: therainss
Категория: Забавление
Прочетен: 724504
Постинги: 351
Коментари: 1365
Гласове: 1690
Календар
«  Декември, 2018  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31