Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.01.2011 16:00 - "Благотворителност"
Автор: therainss Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1657 Коментари: 1 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

В последния месец ми се наложи да присъствам на две заседания на общински съвет – веднъж в Нова Загора и веднъж в Раднево. С политическите интриги, които се разиграват в там, сега няма да ви занимавам, става дума за нещо съвсем друго и доста по-просто, на което станах свидетел и чиято история по стечение на обстоятелствата чух два пъти от устата на някакъв професор, координатор на долуизложеният проект.

 Иде реч за една „благотворителна” кампания, наречена „Библия за всеки Български политик”. Няма лошо, дето се вика – християнска държава сме и т.н., ама да отпечаташ двадесет хиляди наистина луксозни библии (луксозна библия пък звучи направо кичозно, но е точно такава), и да обикаляш лично цялата страна, за да ги раздаваш на политици – министри, депутати, общински администрации и съветници, е свързано с нечовешки разходи, които аз лично смятам за неоправдани и ще ви кажа защо. Моето мислене е, че далеч по-практично би било всички тези пари да бъдат дарени за лечение на онкоболни и деца в неравностойно положение, но дори да приемем, че това е работа на държавата (което всъщност е вярно), то е още по-нагло да издаваме луксозни библии и да си правим екскурзии из цялата страна, раздавайки ги на сульовци и пульовци, докато същевременно искаме от хората да отделят от личните си средства, за да подпомогнат реставрациите и поддръжката на църкви, икони и (реално) попски търбуси. И докато при реставрирането говорим, хайде, и за исторически ценности, то средствата, които се изискват за построяването на нови храмове, вече са изцяло работа на църквата, където обаче двата синода явно са прекалено заети с къде-къде по-приятното занимание да се съдят, плюят и бият взаимно...

 Друг случай. Както при СОУ „Иван Вазов”, така и при СОУ „Христо Ботев” в Нова Загора си има организации към БМЧК (Български младежки червен кръст), които, поради естеството на своите структури, често провеждат благотворителни акции, най-често смислени и обосновани. Младежите към „Иван Вазов” сега провеждат кампания за набиране на дрехи и играчки за дома за деца, лишени от родителска грижа, находящ се в близкото село Асеновец. И, влагайки цялото трудолюбие, на което са способни, направиха листовки, разлепиха ги из града, разпространяват идеята на кампанията така, както могат и бележат известен напредък. Какво да кажем обаче, когато от СОУ „Христо Ботев” минават „агенти”, също ученици, които, също с много усърдие и завидни воля и постоянство отстраняват разлепените из града листовки, късайки ги с почти садистка гордост в очите?! За пореден път болните амбиции на някого да бъде над „конкуренцията” ебаха майката на една хубава кампания, както често се случва в нашето съвремие. А още по-лошото е, че деца, които в крайна сметка са влезли напълно доброволно в тези организации, с цел да свършат нещо смислено, се опорочават, настройват се едни срещу други и си пречат, вместо да се обединяват в името на хубавите каузи.

image
А ВИЕ, ПРИЯТЕЛИ, НЕ ЗАБРВАЯЙТЕ - НЕКА ДА ПОМОГНЕМ НА МИЛЕНА ДЕНЕВА ДА СЕ ЗАВЪРНЕ ЗДРАВА У ДОМА - ИЗПРАТЕТЕ DMS MILENA НА НОМЕР 17 777 (1,20...С ДДС)




Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. therainss - ....
06.01.2011 00:19
702 SMS-а за Милена през декември в DMS. Борбата за живот продължава...и всички знаем, че нейният край ще е щастлив!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: therainss
Категория: Забавление
Прочетен: 969540
Постинги: 351
Коментари: 1365
Гласове: 1690
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930