Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.05.2010 15:03 - Май 2010
Автор: therainss Категория: Други   
Прочетен: 1139 Коментари: 1 Гласове:
2



 Спокойно де, знам, че месец май не е завършил, ама той и досега така е изпълнен със скандали, че не мога да се сдържа.

 

  В началото бе...Нова Загора. Група будни граждани се опълчиха официално в ефира на ТВ „СКАТ”, предаването „От упор”, срещу безумното решение на местната власт да превърне площада в градинка. Някакви си псевдоинтелектуалци, де – дългогодишна телевизионна журналистка, уважаван историк, един от най-добрите живи Български художници и успяла и прогресираща бизнесдама, подпомагала неведнъж културните дейности в общината. Да не говорим колко хора ги подкрепят... Кметът на Нова Загора, за съжаление, не застана пред камерите, за да защити своята позиция, а именно, че площада трябва да бъде, както се изразява той, реконструиран.

 

 В предаването „Нека говорят” по БиТиВи, в рубриката на Диана Найденова, Бойко Борисов заявява, че счита за свои противници всички извън ГЕРБ. Това ли е премиерът на целия Български народ, който не дели хората по партии? Да си здрав, г-н Диктатор!

 

 На матурата по Български език и литература темата, която се падна, бе „Левски” на Иван Вазов. Страхотно. Само дето и това бе съпътствано от скандал, а именно – че дни по-рано темата е била ясна, излязла е в интернет и разработки по нея  са се продавали за около 600 лв. Сега случая се разследва, но при всички положения резултатите от матурата няма да се анулират, дори да се окаже, че скандалът има почва. Добре, тук съм съгласен донякъде! Щото иначе и тези, които са си направили труда да учат, може да „изгорят”.

 

 Димитър Бербатов се отказа от националния отбор, ама не мирно и кротко, с усмивка и благопожелания, а доста така...по Стоичковски... Но пък може би Бербо си има своите основания, аз още се двоумя дали да му се сърдя. Все пак е дал, колкото може, за доброто име на България, помага и на талантливи деца. Но някои се оляха да го плюят, плюят, плюят...дори без особени аргументи или основание...

 Другояче стоят нещата с другия отказал се -  Иван Стоянов, иначе много талантлив играч. Обаче се сърди, че играе малко. Ами, приятелю, в „А”-отбора има немалко добри офанзивни халфове – Благой Георгиев, Георги Пеев, Стилиян Петров, Ивелин Попов, Мартин Петров... И ти. Работа на треньора е да прецени кой е в най-добра форма, кога ще играе, на кой пост, защо точно той...

 

 Шпионски скандал в плевенска поликлиника. В кабинетите на трима лекари били поставени камери, които да ги следят, без тяхно знание. И, което по-лошо, лентите запечатали и голи пациенти. Записите обаче мистериозно изчезнаха. Случая се разследва, главна заподозряна е директорката на въпросната поликлиника.

 

66-годишният португалец Мануел Насименто получава назначение за...Български дипломат в Бразилия. Вестник „Галерия” се свързва с шефът на дирекция „Америка” в МВнР Христо Гуджев. В края на краткото му интервю г-н Гуджев заявява по адрес на въпросния Насименто, цитирам: „Затова е назначен за държавен служител – да си натрупа стажа.” – направо не можах да повярвам! Ако това е критерий за назначаване на държавните служители...нямам думи. Да назначиш 66-годишен чужденец за дипломат, за да си...натрупа стажа, необходим за пенсия – такова изказване в една нормална държава би предизвикало скандал и вероятно ще коства няколко работни места във Външно министерство. Тук, в името на обективността, ще спомена още два факта – въпросният господин Насименто има двойно гражданство, т.е. и Българско (ама к’во ти пука, той нали и Кофе Бабоне е „Българинче”), а пък дължимото за назначаването на бай Мануел трябва да отдадем и на бившия външен министър Соломон Паси, който още през 2005-та го прави съветник в консулството ни в Бразилия.

 

На всичкото властта се заяде и с известния с хуманитарността и състрадателността си отец Иван от Нови хан. Постройките, в които е приютил около 130 бездомни жени и деца и се грижи за тях, не били безопасни, разбираш ли... Да, браво на будната съвест на управляващите! Но да си зададем въпроса: „Те да не би да са осигурили въобще някакво място за тези хора, да не говорим за безопасно такова?”. Гадни лицемери!

 

 Някъде между другото се прокрадна и решението за 40 години трудов стаж за мъжете и 37 за жените. Съжалявам, ама оттук нататък не е истина колко самоосигуряващи се хора ще заебат вноските за пенсия и ще се получи като при вдигането на цените на цигарите – вместо свежи пари в държавната хазна, ефекта ще е обратен. Честито! И поклон пред  финансовия гений Дянков!

 

Но май ще свърши. След него идва юни, идва лятото. Здравей, лято!




Тагове:   май,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - И продължават скандалите
28.05.2010 13:42
Сега пък комунягите срещу Дянков
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: therainss
Категория: Забавление
Прочетен: 969838
Постинги: 351
Коментари: 1365
Гласове: 1690
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930